Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν αποθήκες, αεροδρόμια, στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις πίσω περιοχές της Ουκρανίας

Freepen.gr - Τη νύχτα της 10ης Μαρτίου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε διάφορες ουκρανικές περιοχές. Ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν εκρήξεις στις περιοχές Mykolaiv, Odessa, Vinnytsia, Kharkiv, Dnepropetrovsk και Khmelnitsky. Οι ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν ζημιές σε "ορισμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις" στις περιοχές Βινίτσια και Οδησσός, γράφει το southfront.press.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα ρωσικά πλήγματα, αλλά συχνά αποκαλύπτονται από τοπικές πηγές. Στις 10 Μαρτίου, ρωσικό χτύπημα κατέστρεψε μια αποθήκη πυρομαχικών του 48ου οπλοστασίου, που βρίσκεται νότια της Καλινόβκα στην περιοχή Βινίτσια. Οι μεγάλες εγκαταστάσεις στην περιοχή χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση βλημάτων πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υποσχέθηκε η Δύση.

Οι αποθήκες φέρεται να χτυπήθηκαν από δύο ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι. Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, ξέσπασε πυρκαγιά στο οπλοστάσιο, συνοδευόμενη από τις πολυάριθμες εκρήξεις της δευτερογενούς πυροδότησης των πυρομαχικών.

Επιβεβαιώθηκαν και άλλα πλήγματα ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή της Οδησσού. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν μεγάλη πυρκαγιά σε "βιομηχανική επιχείρηση". Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, το έδαφος ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου τούβλων που βρίσκεται στα βόρεια προάστια της Οδησσού επλήγη από τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επιπλέον, το αεροδρόμιο στο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsky δέχθηκε άλλη μια επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάδρομος προσγείωσης και αρκετές εγκαταστάσεις υποδομής στο αεροδρόμιο υπέστησαν ζημιές. Άλλη μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναφέρθηκε στη Snigirevka στην περιοχή Mykolaiv, όπου βρίσκεται ένα αεροδρόμιο. Τουλάχιστον ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε ουκρανική στρατιωτική εγκατάσταση στο Ποκρόβσκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail