Ο Μακρόν αρνείται να υποστηρίξει τον Μπάιντεν για την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

facebook.com/elysee.fr
Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε κατά της απαλλοτρίωσης των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο και θα αποδυνάμωνε την Ευρώπη. Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πιέζουν για την ανάληψη δράσης για την κατάσχεση των συμμετοχών και τη χρήση τους για τη χρηματοδότηση της ουκρανικής κυβέρνησης.

Η Δύση έχει δεσμεύσει περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στη ρωσική κεντρική τράπεζα από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Τσεχίας Πετρ Πάβελ στην Πράγα την Τρίτη, ο Μακρόν περιέγραψε την υποστήριξή του στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να φορολογηθούν τα κέρδη που προκύπτουν από την επανεπένδυση των κεφαλαίων, υπονοώντας πως η κίνηση αυτή θα μπορούσε δυνητικά να ξεκλειδώσει 3-5 δισεκατομμύρια ευρώ (3,25-5,4 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας. Τόνισε ωστόσο ότι τα βασικά περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να παραμείνουν ανέγγιχτα.

"Δεν είμαστε υπέρ του να κάνουμε πράγματα που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο και να ανοίξουμε μια συζήτηση που πιστεύω πως θα αποδυναμώσει την Ευρώπη", δήλωσε ο Μακρόν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail