Καμία ελπίδα καθεστωτικής αλλαγής στη Ρωσία, αλλά η Δύση επιδιώκει το χάος

Οι επερχόμενες ρωσικές προεδρικές εκλογές μοιάζουν και πάλι με μια κενή τυπική διαδικασία, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του ρωσικού κράτους. Όλα τα μεγάλα ρωσικά πολιτικά κόμματα είτε υποστηρίζουν τον Πούτιν (όπως το "Δίκαιη Ρωσία - Πατριώτες - Για την Αλήθεια!") και δεν κατεβάζουν υποψηφίους, είτε κατεβάζουν άτομα των οποίων οι πολιτικές είναι σύμφωνες με αυτές του Κρεμλίνου.

southfront.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι φιλοδυτικές δυνάμεις πρότειναν ως υποψήφιο τον Μπόρις Ναντέζντιν, ο οποίος προβάλλεται ενεργά τόσο από τα ρωσικά όσο και από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης. Παρά τους οικονομικούς και πληροφοριακούς πόρους που δαπανήθηκαν στο αρχικό στάδιο, ο Nadezhdin δεν μπόρεσε να υποβάλει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών των ψηφοφόρων στο CEC. Ανακαλύφθηκε πως το 15% των υπογραφών που συγκεντρώθηκαν ήταν από νεκρούς ή φανταστικούς πολίτες.

Δεδομένης της αποτυχίας να προωθήσουν επιτυχώς έναν υποψήφιο της αντιπολίτευσης, οι δυτικές δυνάμεις κατέφυγαν στο εφεδρικό τους σχέδιο - σαμποτάζ των εκλογών. Το έναυσμα ήταν ο θάνατος του Ναβάλνι. Τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης υπενθύμισαν τα λόγια του Μπάιντεν ότι η Ρωσία θα αντιμετώπιζε σοβαρές συνέπειες εάν ο Αλεξέι πέθαινε υπό κράτηση, που αναμφίβολα ειπώθηκε για να προετοιμάσει το αμερικανικό κοινό για τη δεύτερη επιλογή της απαξίωσης της επικείμενης επιτυχίας του Πούτιν στις προεδρικές εκλογές. Ο θάνατος του πολιτικού προκάλεσε ωστόσο ελάχιστο ενδιαφέρον. Στην κηδεία του Αλεξέι παρέστησαν περίπου 2.000 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν δημοσιογράφοι και αστυνομικοί. Άλλες εκδηλώσεις μνήμης δεν κατάφεραν να προσελκύσουν σημαντικό αριθμό ανθρώπων. Η Δύση έχει συνειδητοποιήσει πως ο ρωσικός λαός έχει χάσει το ελάχιστο ενδιαφέρον που είχε ποτέ για το εγχείρημα του Ναβάλνι, και ο θάνατός του είναι πιο ωφέλιμος όχι για τον Πούτιν, τον οποίο αποκαλούν δολοφόνο, αλλά ακριβώς για τις "δημοκρατικές" κυβερνήσεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουάσινγκτον.

Μετά την οριστική αποτυχία του σχεδίου του Αλεξέι Ναβάλνι, η Δύση έπρεπε να εισάγει στην πολιτική σκηνή ένα νέο αντίπαλο της κυβέρνησης Πούτιν. Σύμφωνα με την πατροπαράδοτη πρακτική, δεν υπάρχει καλύτερος υποψήφιος από τη σύζυγο του Αλεξέι, Γιούλια Ναβάλναγια. Ωστόσο, αυτή η τακτική χάνει την αποτελεσματικότητά της. Μετά την εξάντληση της πολιτικής χρησιμότητας του συζύγου της, η Μισέλ Ομπάμα θεωρήθηκε ως πιθανή υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών και η Σβετλάνα Τικανόφσκαγια έγινε η προσωποποίηση του αγώνα της Λευκορωσίας κατά του Αλεξάντερ Λουκασένκο. Ωστόσο, τα σχέδια αυτά απέτυχαν, καθώς οι σύζυγοι των πολιτικών θεωρούνται όλο και περισσότερο ότι έχουν πρόθεση να επωφεληθούν οι ίδιοι και όχι να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον.

Η κατάσταση με τη σύζυγο του Αλεξέι, Γιούλια Ναβάλνι, εξελίσσεται με παρόμοιο τρόπο. Για άλλη μια φορά, η Δύση χρησιμοποιεί μια σκόπιμα αποτυχημένη μέθοδο για να προσπαθήσει να υποδαυλίσει τη διαφωνία. Δεν έχει κανέναν καλύτερο για να ηγηθεί του πολιτικού αγώνα; Η σύζυγος του Αλεξέι δεν ταιριάζει με τη Μαριάννα, την προσωποποίηση της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης του 1789.

Στις 8 Μαρτίου, η Γιούλια Ναβάλναγια προέβη σε μια δημόσια δήλωση στην οποία περιέγραφε τη θλίψη της για την απώλεια του συζύγου της και ζήτησε από όλους τους Ρώσους πολίτες να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης Πούτιν, ψηφίζοντας μαζικά το μεσημέρι της 17ης Μαρτίου, για να κατακλύσουν τα εκλογικά κέντρα. Αποκάλεσε την ενέργεια αυτή "μεσημέρι κατά του Πούτιν". Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του συζύγου της, η Navalnaya είναι γνωστό ότι είχε σχέσεις με τουλάχιστον δύο άνδρες - τον Hristo Grozev και τον Yevgeny Chichvarkin - και είναι απολύτως πιθανό να υπήρχαν και άλλοι.

Η ενέργεια αυτή έχει σαφώς ως στόχο να σαμποτάρει τις εκλογές, τις οποίες οι φιλοδυτικές δυνάμεις θεωρούν παράνομες, ενώνοντας όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Ρωσία. Ωστόσο, είναι προφανές ότι το γεγονός αυτό δεν μπορεί να πετύχει. Όσοι την υποστηρίξουν θα εντοπιστούν αυτόματα και θα υποβληθούν σε μέτρα ελέγχου από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες σχετικά με τις πραγματικές συνθήκες και τους σκοπούς της δράσης. Η πρώτη είναι ότι η Γιούλια Ναβάλναγια είναι πολύ ανόητη για να αντιληφθεί πως οι δυτικοί χειριστές της τη θυσιάζουν σε μια τελικά μάταιη προσπάθεια να διαταράξουν τις εκλογές στη Ρωσία.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι η Γιούλια εργάζεται στην πραγματικότητα και για τις δύο πλευρές, λαμβάνοντας χρηματοδότηση τόσο από τον Λευκό Οίκο όσο και από το Κρεμλίνο. Ο ίδιος ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε εκφράσει αμφιβολίες για την απόλυτη πίστη του στις δυτικές δημοκρατίες και κατά καιρούς είχε φανεί ως "δημιούργημα" του Κρεμλίνου. Ορισμένοι πιστεύουν, λοιπόν, πως η Γιούλια Ναβάλνια, μετά τον θάνατο του συζύγου της, επαναλαμβάνει τα ίδια μοτίβα.

Η τρίτη θεωρία είναι η ενδεχόμενη συνενοχή της σε τρομοκρατικές δραστηριότητες. Οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας ανακοίνωσαν την άμεση απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων στη Ρωσία λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές. Μπορεί να μην είναι τυχαίο ότι η Γιούλια Ναβάλναγια προτρέπει τους πάντες να συγκεντρωθούν στα εκλογικά κέντρα, δημιουργώντας πλήθος ευάλωτων ανθρώπων. Οι ενέργειές της θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως δημιουργία των συνθηκών για την αύξηση του αριθμού των πιθανών τρομοκρατικών θυμάτων.

Οι προσπάθειες του ελεγχόμενου από τη Δύση καθεστώτος του Κιέβου να σαμποτάρει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές εκδηλώνονται επίσης με την αύξηση του αριθμού των ανατρεπτικών ενεργειών στο συνοριακό έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ένα νέο κύμα χτυπημάτων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μια αποτυχημένη απόπειρα εισβολής στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας στις 12 Μαρτίου συνοδεύτηκαν από μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για υποτιθέμενες νίκες που κερδήθηκαν και από προσπάθειες μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας με απειλές κατά των αμάχων. Τα πλήγματα ακριβείας των ρωσικών στρατευμάτων κατέστρεψαν περισσότερους από 100 Ουκρανούς στρατιώτες, έξι άρματα μάχης, ένα SAU Caesar, 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και ένα οχυρό.

Ανεξάρτητα από το αν οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες οργανώνουν με επιτυχία ανατρεπτικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των πιθανών επιθέσεων στη γέφυρα της Κριμαίας που συζητήθηκαν από τους Γερμανούς αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών, ή αν όλα θα ηρεμήσουν σύντομα, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι οι ενέργειες της συλλογικής Δύσης αποσκοπούν περισσότερο στη δημιουργία χάους και αναστάτωσης, παρά στην επιτυχία των διακηρυγμένων στόχων τους για την υπονόμευση της πρωτοκαθεδρίας της ρωσικής κυβέρνησης, για την οποία έχουν ελάχιστες ελπίδες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail