Ισπανός στρατιωτικός εκμεταλλεύεται το νόμο περί αυτοπροσδιορισμού του φύλου φέρνοντας τα πάνω κάτω!

Freepen.gr - Ένας δεκανέας του ισπανικού στρατού αποκάλυψε πώς η διοικητική αλλαγή φύλου βάσει του νέου νόμου της Ισπανίας για τους τρανς αύξησε τη σύνταξή του, ξεκλείδωσε το επίδομα τέκνων, αφού πλέον αναγνωρίζεται ως "μητέρα", και διευκόλυνε τη μετακίνησή του σε ιδιωτικό δωμάτιο στο στρατώνα με δικό του ιδιωτικό μπάνιο.

"Εξωτερικά, αισθάνομαι σαν ένας ετεροφυλόφιλος άνδρας. Αλλά στο εσωτερικό, είμαι μια λεσβία γυναίκα, η οποία επικρατεί. Γι' αυτό έκανα τη νομική αλλαγή για να γίνω γυναίκα", δήλωσε ο 35χρονος Ρομπέρτο Περδιγκόνες σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα El Español.

Ο στρατιώτης εξηγεί ότι είναι άνδρας με ανδρικά γεννητικά όργανα και γένια. Είναι επίσης πατέρας ενός γιου και παραμένει ελκυστικός προς τις γυναίκες.

Ο Ρομπέρτο είναι ένας από τους δεκάδες αξιωματούχους που υπηρετούν στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα και έχουν χρησιμοποιήσει την νομοθεσία για τους τρανς προς όφελός τους, με δημοσιεύματα αυτής της εβδομάδας να αναφέρουν ότι 37 στρατιώτες, αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αλλάξει το φύλο τους με καθαρά διοικητική ιδιότητα, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε επιπλέον προνόμια ως γυναίκες.

Κάποιοι κάνουν λόγο για απάτη, αλλά ο Ρομπέρτο διαφώνησε, αναφέροντας πως έχει κάνει ό,τι απαιτείται βάσει της νέας νομοθεσίας για να κάνει την αλλαγή. Στην Ισπανία, ένα άτομο μπορεί πλέον να αλλάξει νόμιμα στο γυναικείο φύλο μέσω της δικής του αυτο-δήλωσης στο ληξιαρχείο για το φύλο το οποίο αναγνωρίζει το φύλο του, χωρίς την ανάγκη ιατρικών γνωματεύσεων ή ορμονικής θεραπείας.

"Εφόσον μπορώ να το κάνω, το κάνω", εξήγησε ο Ρομπέρτο. "Παλαιότερα, με είχαν τσακίσει επειδή συμμορφωνόμουν με το νόμο. Τώρα, συνεχίζω να συμμορφώνομαι με το νόμο, αλλά, αφού διαπίστωσα την κατάσταση του φύλου μου, έχω βγει υπέρ. Και αν κάποιος με επικρίνει, μπορεί να διαπράξει το έγκλημα της τρανσφοβίας".

Χρειάστηκαν μόλις δύο συναντήσεις με τις αρμόδιες αρχές, στις οποίες ο Ρομπέρτο επέμεινε ότι ταυτοποιήθηκε ως γυναίκα για να διεκπεραιωθεί η αλλαγή φύλου, ξεκλειδώνοντας αρκετά προνόμια για τον στρατιώτη.

"Αλλάζοντας το φύλο μου, όπως έμαθα, αυξήθηκε η σύνταξή μου. Διότι οι γυναίκες κερδίζουν περισσότερα στη σύνταξή τους για να αντισταθμίσουν την ανισότητα. Επιπλέον, κερδίζω 15 τοις εκατό περισσότερα όταν αποκτώ παιδί", ανέφεραν.

"Έχω ακόμη και ιδιωτικό δωμάτιο στο στρατώνα, όλο δικό μου, με ιδιωτικό μπάνιο. Επειδή δεν μπορώ να είμαι με άνδρες, καθώς είμαι γυναίκα, και δεν θεώρησα σκόπιμο να είμαι με βιολογικές γυναίκες από σεβασμό προς αυτές. Έχω φτιάξει το δωμάτιο μόνο για τον εαυτό μου μετά την αλλαγή φύλου", συμπλήρωσε.

Ο Ρομπέρτο είναι επίσης ελεύθερος να εμφανίζεται στις στρατιωτικές ασκήσεις με μακριά μαλλιά και να φοράει σκουλαρίκια, σε αντίθεση με τους νομικά άνδρες συναδέλφους τους.

Η αλλαγή φύλου έχει επίσης ευρύτερες επιπτώσεις σε σχέση με τον 16χρονο, αποξενωμένο γιο του Ρομπέρτο από προηγούμενη σχέση, καθώς ο νέος νόμος περί τρανς καθιστά τον στρατιώτη εξίσου μητέρα του αγοριού με τη βιολογική μητέρα, δημιουργώντας μεγαλύτερες ακούσιες νομικές επιπλοκές στο ισπανικό οικογενειακό δίκαιο.

"Ως πατέρας, δεν τον έχω δει από τότε που το παιδί ήταν τριών ετών, αλλά τώρα δεν είμαι πλέον πατέρας, τώρα είμαι μη έγκυος μητέρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να αγωνιστώ επί ίσοις όροις με τη βιολογική μου μητέρα", εξήγησε.

"Βρίσκομαι στη διαδικασία αναζήτησης δικηγόρου για να ανακτήσω όσα έχω χάσει, με προτεραιότητα πάντα το καλό του ανηλίκου".

Η περίπτωση του Ρομπέρτο δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, με δεκάδες υπαλλήλους να ακολουθούν το παράδειγμά του, με την ταχεία διοικητική διαδικασία να ξεκλειδώνει άφθονα προνόμια και προστασίες που προηγουμένως επιφυλάσσονταν για τις βιολογικές γυναίκες.

"Στη Θέουτα, είναι πιθανό το φαινόμενο να είναι τόσο υψηλό επειδή, όπως μου έχουν πει, υπάρχουν ανταγωνιστικές ακαδημίες στις οποίες προτείνουν ακόμη και την αλλαγή σε γυναίκα και η Θέουτα είναι μια πόλη δημοσίων υπαλλήλων, ως επί το πλείστον", δήλωσε ο Ρομπέρτο.

Σύμφωνα με την El Español, από τα 41 άτομα στον ισπανικό θύλακα που έχουν προβεί στη διαδικασία μέχρι σήμερα, τα 37 κράτησαν τα ανδρικά τους ονόματα, παρέμειναν στις ετεροφυλόφιλες σχέσεις τους και δεν έκαναν καμία πραγματική προσαρμογή στη ζωή τους.
 
* Πληροφορίες REMIX
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail