Η Μόσχα δεν έχει λάβει "σοβαρές" προτάσεις για συνομιλίες με το Κίεβο - Λαβρόφ

Sputnik / Russian Foreign Ministry
Freepen.gr - Η Μόσχα δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Κίεβο, αλλά δεν έχει δει καμία πραγματική επιθυμία για κάτι τέτοιο από την πλευρά της Ουκρανίας ή των δυτικών υποστηρικτών της, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στην Αττάλεια το Σάββατο.

Η Ρωσία δεν έχει δει καμία "σοβαρή" πρόταση διαπραγμάτευσης μετά την αποτυχημένη ειρηνευτική συμφωνία της Κωνσταντινούπολης την άνοιξη του 2022, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους στο Φόρουμ Διπλωματίας στην τουρκική πόλη. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου και να ενεργήσει ως διαμεσολαβητής σε αυτή τη διαδικασία.

"Αυτό δεν είναι ζήτημα για εμάς", δήλωσε, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις πιθανές συνομιλίες και την ετοιμότητα της Άγκυρας να παράσχει μια πλατφόρμα για έναν τέτοιο διάλογο.

"Επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά... ότι η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ τις [ειρηνευτικές] συνομιλίες", δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι το ζήτημα αυτό έχει τεθεί "περισσότερες από δώδεκα φορές".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail