Πολωνός Στρατηγός: Η είσοδος των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο

ukrinform.net
Freepen.gr - Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι «δική μας υπόθεση», αλλά το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε αυτήν «στρατιωτικά», δήλωσε στο PAP ο Πολωνός στρατηγός και πρώην διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της χώρας Waldemar Skrzypczak.

«Η είσοδος (στρατευμάτων) οποιουδήποτε μέλους του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας ισοδυναμεί με μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας και την έναρξη του τρίτου παγκόσμιου πολέμου», είπε ο Skrzypczak, σχολιάζοντας τα λόγια του Γάλλου προέδρου  Emmanuel Macron για τη δυνατότητα αποστολής δυτικού στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία. 

Εξέφρασε έκπληξη για τη δημοσιότητα της δήλωσης του προέδρου, επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις για το θέμα μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών έγιναν κεκλεισμένων των θυρών και δεν έπρεπε να συζητηθούν ανοιχτά.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι, φυσικά, δική μας υπόθεση, αλλά δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε στρατιωτικά σε αυτή τη σύγκρουση», είπε ο στρατηγός.

Ο Skshipchak πρόσθεσε ότι η κατάσταση για την Ουκρανία στο μέτωπο γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, ενώ η Ρωσία έχει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail