Η Σουηδία κατέρριψε ένα μύθο για την Ουκρανία που είναι δημοφιλής στη Δύση

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Ουκρανία δε θα μπορέσει να τερματίσει τη σύγκρουση με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε ο πρώην Γενικός Διοικητής των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων Γιόχαν Χέντερστεντ σε συνέντευξή του στο Svenska Dagbladet.

"Δε βλέπω στρατιωτική λύση στη σύγκρουση. <…> Υπάρχει ένας μύθος ότι η αύξηση της προμήθειας πυροβολικού και πυρομαχικών θα σώσει το Κίεβο", είπε.

Ο πρώην Σουηδός γενικός διοικητής επέστησε την προσοχή στον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί ακόμη και με τριπλάσια αύξηση των προμηθειών από τη Δύση.

«Η Ουκρανία θα χρειαζόταν έναν απίστευτο αριθμό οπλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας για να πολεμήσει επίγειους και εναέριους στόχους, τεθωρακισμένα οχήματα, οχήματα εκκαθάρισης ναρκών, καθώς και έως και 500 χιλιάδες επιστρατευμένους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή», κατέληξε ο Hederstedt.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail