Η Πολωνία υποστηρίζει ότι ο εναέριος χώρος της παραβιάστηκε από ρωσικό πύραυλο κρουζ

Vladimir Gerdo/TASS
Freepen.gr - Οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας στα σύνορα με την Ουκρανία νωρίς το πρωί της 24ης Μαρτίου και υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για ρωσικό πύραυλο κρουζ. Δεν δόθηκαν αποδείξεις για τις δηλώσεις αυτές.

"Σας ενημερώνουμε πως στις 24 Μαρτίου στις 04:23 π.μ. ένας πύραυλος κρουζ παραβίασε τον πολωνικό εναέριο χώρο", ανέφερε η επιχειρησιακή διοίκηση των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων στη σελίδα της στο κοινωνικό δίκτυο X.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το αντικείμενο εισήλθε στον πολωνικό εναέριο χώρο κοντά στο χωριό Οσερντόου στην επαρχία Λούμπλιν στα σύνορα με την Ουκρανία και τον εγκατέλειψε μετά από 39 δευτερόλεπτα. Η διοίκηση υποστηρίζει ότι επρόκειτο για πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τη "ρωσική αεροπορία μεγάλου βεληνεκούς". Στο πλαίσιο αυτό, η Πολωνία έθεσε τα μαχητικά της σε επιφυλακή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail