Η ρίψη βοήθειας σκότωσε πέντε Παλαιστίνιους στη Γάζα!

dailyhunt.in
Freepen.gr -
Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από μια δυσλειτουργική ρίψη συσσιτίων από αέρος στη Γάζα την Παρασκευή, ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταπλακώθηκαν από μια παλέτα με τρόφιμα, όταν το αλεξίπτωτό της δεν άνοιξε σωστά.

Μεταγωγικά αεροπλάνα των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Ιορδανίας και της Αιγύπτου έριξαν παλέτες με στρατιωτικά συσσίτια στη Γάζα κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουν τις συνθήκες που ο ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει ως επικείμενο λιμό. Το Ισραήλ δεν επιτρέπει εδώ και μήνες την είσοδο φορτηγών με τρόφιμα και καύσιμα στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 11:30 π.μ. τοπική ώρα στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Σάτι στο βόρειο τμήμα της Γάζας, μετέδωσαν το CBS News και το Al Jazeera, επικαλούμενα τοπικούς αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες. Έντεκα ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο CBS ότι μια "αρχική εξέταση" υποδεικνύει πως η παλέτα που προκάλεσε τους θανάτους δεν έπεσε από αμερικανικό αεροπλάνο, αλλά δήλωσε ότι θα χρειαστούν περαιτέρω έρευνες.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει ακόμη σχολιάσει την αναφορά για τους θανάτους, η οποία δεν έχει επαληθευτεί από τον ΟΗΕ.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ένα από τα πακέτα βοήθειας να πέφτει πολύ πιο γρήγορα από τα άλλα, με το αλεξίπτωτό του μπλεγμένο και μη πλήρως ανοιχτό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail