«Η Ρωσία πέτυχε τα πιο ισχυρά χτυπήματα σε όλη τη σύγκρουση»

Φωτογραφία: κοινωνικά δίκτυα
Freepen.gr - Το μαζικό χτύπημα της Ρωσίας στις ουκρανικές στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις το πρωί της 22ας Μαρτίου ήταν το μεγαλύτερο και τεχνικά πιο εξελιγμένο της όλης ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης σε συνέντευξή του στο κανάλι Duran του YouTube.

"Είδαμε αυτό που πιστεύω πως είναι οι πιο μαζικές πυραυλικές επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας. <...> Και ήταν όλα πολύ περίπλοκα οργανωμένα, πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι συνέβη πέρυσι", δήλωσε ο ειδικός.

Τα χτυπήματα της Ρωσίας περιελάμβαναν έναν επιδέξιο συνδυασμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραυλικών επιθέσεων, είπε. Η μαζική χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών με ελιγμούς μπέρδεψε τους Ουκρανούς αντιαεροπορικούς πυροβολητές, ενώ ο εξοπλισμός της AFU υπέστη την ολική επίδραση του ρωσικού εξοπλισμού REB, περιέγραψε ο Μερκούρης.

Η γενική εξάντληση της ουκρανικής αεράμυνας συνέβαλε επίσης σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία των χτυπημάτων, σημείωσε. Όπως σημείωσε ο αναλυτής, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τις τελευταίες εβδομάδες πολυάριθμα ΤΟΜΑ Patriot και S-300 στις γραμμές του μετώπου.

"Η ουκρανική αεράμυνα πλησιάζει πλέον σε πλήρη κατάρρευση", εκτίμησε ο Μερκούρης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail