Η Νούλαντ αποκαλύπτει κατά λάθος τον πραγματικό στόχο της Δύσης στην Ουκρανία

pixabay / Katatonia
Είπε δυνατά το ήσυχο κομμάτι, παραπονούμενη ότι η Ρωσία του Πούτιν δεν είναι "η Ρωσία που θέλαμε"

Το εξάρτημα του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ και υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, γνωστή και ως "Κάρεν για την αλλαγή καθεστώτος", προφανώς ξύπνησε μια μέρα πρόσφατα, έβγαλε την ασφάλεια από το στόμα της με πυρηνική ισχύ και κατά λάθος ανατίναξε το αφήγημα της Δύσης για την Ουκρανία.

Rachel Marsden - RUSSIA TODAY / Παρουσίαση Freepen.gr

Μέχρι τώρα, οι Αμερικανοί έλεγαν ότι όλα τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων που προορίζονται για την ουκρανική βοήθεια είναι για να βοηθήσουν τους πραγματικούς Ουκρανούς. Παρατήρησε κανείς ότι η αμερικανική συνεισφορά των 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν κάνει τη δουλειά στο πεδίο της μάχης; Η νίκη στις στρατιωτικές συγκρούσεις δεν πρέπει να μοιάζει με ήττα. Η νίκη επίσης δεν ορίζεται ως: "Λοιπόν, σε έναν αρκετά μακρύ χρονικό άξονα, όπως το άπειρο, η πιθανότητα ήττας μας τελικά θα πλησιάσει το μηδέν". Και τα 178 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά από όλους τους συμμάχους μαζί δεν φαίνεται να κάνουν το κόλπο, επίσης. Εκτός από το να ξεκινήσουν έναν παγκόσμιο πόλεμο με όπλα ικανά να επεκτείνουν τη σύγκρουση πέρα από μια περιφερειακή, δεν είναι σαν να κρατιούνται πίσω. Η Δύση σπάει την τράπεζα. Και όλα αυτά για κάποια αόριστη, μελλοντική ουκρανική "νίκη" που δεν φαίνεται να θέλουν να προσδιορίσουν με σαφήνεια. Ακούμε συνεχώς ότι η υποστήριξη θα διαρκέσει "όσο χρειαστεί". Για ποιο λόγο ακριβώς; Με το να μην το ορίζουν με σαφήνεια, μπορούν να συνεχίσουν να μετακινούν τους στόχους.

Αλλά τώρα έρχεται η Νούλαντ και ρίχνει μερικές βόμβες αλήθειας στο CNN σχετικά με την ουκρανική βοήθεια. Ξεκίνησε με το συνηθισμένο σημείο ομιλίας ότι κάνει "αυτό που πάντα κάναμε, δηλαδή να υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και την ελευθερία σε όλο τον κόσμο". Βολικά, σε μέρη όπου έχουν συμφέροντα ελέγχου και θέλουν να τα διατηρήσουν - ή να τα βγάλουν από το ρόστερ ενός παγκόσμιου ανταγωνιστή και να τα βάλουν στο δικό τους. "Και παρεμπιπτόντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων επιστρέφει κατευθείαν στις ΗΠΑ για να κατασκευάσουν αυτά τα όπλα", είπε η Νούλαντ, εκλιπαρώντας υπέρ του τελευταίου πακέτου βοήθειας για την Ουκρανία, το οποίο έχει τραβήξει τα βλέμματα των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Ορίστε λοιπόν, παιδιά. Οι Ουκρανοί είναι ένα βολικό πρόσχημα για να συνεχίσουν να ρέουν τα φορολογικά χρήματα προς την κατεύθυνση του στρατιωτικού βιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ. Αυτό δίνει μια εντελώς νέα προοπτική στο "όσο χρειαστεί". Είναι απλά ο συνηθισμένος ατελείωτος πόλεμος και τα κέρδη που μεταπλάθονται ως καλοσύνη. Αλλά το έχουμε ξαναδεί αυτό. Εξηγεί γιατί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν ήταν κάτι περισσότερο από μια πύλη προς το Ιράκ. Και γιατί ο Παγκόσμιος Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας δεν φαίνεται να τελειώνει ποτέ, παρά μόνο μεταλλάσσεται. Αναμφισβήτητα το καλύτερο που έχουν σκεφτεί μέχρι στιγμής είναι η ανάγκη για στρατιωτικού επιπέδου παρακολούθηση τύπου πανοπτικού, έτσι ώστε το κράτος να μπορεί να κάνει μόνιμα shadow-box με φαντάσματα, ενώ παράλληλα να κοροϊδεύει το ευρύ κοινό με σκοτεινές έννοιες του κυβερνοχώρου που δεν μπορεί να κατανοήσει ή να εννοιολογήσει. Όταν μια σύγκρουση ή απειλή μειώνεται, μια άλλη αυξάνεται, ενισχυμένη από την τρομολαγνική ρητορική που περιβάλλεται από λευκό ιππότη. Δεν υπάρχει ποτέ κάποιο τελικό παιχνίδι ή δυνατότητα εξόδου σε οποιαδήποτε από αυτές τις συγκρούσεις. Και σαφώς δεν υπάρχει ούτε για την Ουκρανία.

Παρόλα αυτά, υπάρχει η αίσθηση ότι η πραγματικότητα στην Ουκρανία, η οποία ευνοεί τη Ρωσία, σημαίνει πως η σύγκρουση βρίσκεται πιο κοντά στο τέλος της παρά στην αρχή της. Οι αναγνωρίσεις αφθονούν στο δυτικό Τύπο. Και αυτό σημαίνει ότι δεν απομένει πολύς χρόνος για την Ευρώπη να επιβιβαστεί στο άρμα του ξεπλύματος φορολογικού χρήματος και να γεμίσει τα ταμεία των δικών της στρατιωτικοβιομηχανικών συμπλεγμάτων, όπως κάνει η Ουάσινγκτον από την αρχή. Πράγμα που εξηγεί γιατί ένα σωρό χώρες φαίνεται τώρα να σπεύδουν να δώσουν στην Ουκρανία πολυετείς διμερείς "εγγυήσεις" ασφαλείας, απαιτώντας περισσότερα όπλα για όλους. Η Γαλλία, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Ιταλία έχουν δώσει την υπόσχεση αυτή. Συν τη Δανία, η οποία επίσης δήλωσε ευθέως ότι θα στείλει όλο το πυροβολικό της στην Ουκρανία. Αν ο στόχος είναι η ασφάλεια για την Ευρώπη, αυτό ακούγεται κάπως σαν το αντίθετο. Ιδιαίτερα όταν ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα δήλωσε στην ΕΕ πως "η Ρωσία έχει έρθει πιο κοντά στο σπίτι σας" μετά την πιο πρόσφατη ήττα στην Αβντέεβκα. Ακούγεται σαν ένας από αυτούς τους τύπους στις τηλεοπτικές διαφημίσεις που προσπαθούν να πλασάρουν συναγερμούς για διαρρήκτες. Φαίνεται ότι η Ρωσία υπάρχει μόνο στο μυαλό της Δύσης αυτές τις μέρες για να δικαιολογήσει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία για να ανατιναχτούν, ενώ παράλληλα δικαιολογεί στους φορολογούμενους γιατί πρέπει να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν όλη αυτή την παρωδία.

Εν τω μεταξύ, η προσπάθεια της Δύσης προς την ειρήνη φαίνεται να παίρνει τη γραφική διαδρομή. "Καθώς προχωράμε μπροστά, συνεχίζουμε την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία για την περαιτέρω ανάπτυξη της Φόρμουλας Ειρήνης του Προέδρου Ζελένσκι", δήλωσαν οι ηγέτες της G7 μετά από πρόσφατη συνάντηση με τον Ζελένσκι στο Κίεβο. Χαίρομαι που βλέπω ότι αφιερώνει όλο του το χρόνο σε αυτή τη μαγική φόρμουλα ειρήνης αντί να τρέχει και να εκβιάζει τους φίλους του για μετρητά απειλώντας τους με τον Πούτιν.

Ήταν ήδη μια αρκετά μεγάλη ένδειξη για το τι πραγματικά συμβαίνει όταν η ΕΕ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το χρηματοδοτούμενο από τους φορολογούμενους Ευρωπαϊκό Ειρηνευτικό Ταμείο για να αποζημιώσει τις χώρες της ΕΕ για την εκφόρτωση των παροπλισμένων, μεταχειρισμένων όπλων τους στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία μπορεί στη συνέχεια να τα διαθέσει προτού κάποιος κατηγορηθεί για υπερβολική χρέωση για τα παλιοσίδερα. Τώρα, με τα αποθέματα των αμάξων να στερεύουν, πρέπει απλώς να κατασκευάσουν περισσότερα όπλα. Ίσως η διοχέτευση μετρητών σε όπλα για τους ίδιους να είναι το πέρασμα του Χαίρε Μαρία που θα σώσει τις οικονομίες τους που έχουν βουλιάξει "για την Ουκρανία";

Χάρη στην καταστροφή από τη Νούλαντ οποιασδήποτε εύλογης άρνησης για την ουκρανική "βοήθεια" που δεν πηγαίνει στην Ουάσιγκτον, είναι πλέον σαφές ότι οι Ουκρανοί συνεχίζουν να πεθαίνουν για να μην καταλήξουν οι φτωχοί κατασκευαστές όπλων να κουνάνε κονσερβοκούτια στις γωνίες των δρόμων.Έχει επίσης απομακρύνει κάθε αμφιβολία για τον απώτερο στόχο των ΗΠΑ που είναι η αλλαγή του ρωσικού καθεστώτος, αποκαλώντας την ηγεσία του Πούτιν "όχι τη Ρωσία που θέλαμε" και ακούγεται σαν κάποιος που στέλνει χρόνια πίσω ένα γεύμα στις κουζίνες ενός εστιατορίου."Θέλαμε έναν εταίρο που θα γινόταν δυτικότροπος, που θα ήταν ευρωπαϊκός. Αλλά δεν είναι αυτό που έκανε ο Πούτιν", δήλωσε στο CNN. Αυτό ακριβώς έχει κάνει ο Πούτιν, στην πραγματικότητα. Είναι η Δύση που απομακρύνθηκε από τον εαυτό της και γίνεται όλο και πιο αγνώριστη από τους ίδιους τους πολίτες της. Αρκετά σίγουρο ότι αυτό ξεπερνάει και το να θέλει μια χώρα να είναι "ευρωπαϊκή". Γιατί η Γερμανία είναι ευρωπαϊκή και σύμμαχος, και η Νούλαντ δεν έλεγε να σκάσει για το πόσο πολύ μισούσε την προμήθεια φυσικού αερίου Nord Stream - μέχρι που μυστηριωδώς έγινε kaboom.

Η Regime Change Karen λέγοντας δυνατά το ήσυχο μέρος έχει αποδεκατίσει τόσο πολύ την αφήγηση του δυτικού κατεστημένου, ώστε είναι θαύμα που κανείς δεν έχει κατηγορήσει ακόμη το θερμοπυρηνικό στόμα της ότι αποτελεί πλεονέκτημα του ρωσικού εξοπλιστικού προγράμματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail