Έλλειψη καφέ στον ορίζοντα; Η γερμανική βιομηχανία καφέ προειδοποιεί κατά της οδηγίας της ΕΕ

pixabay / PublicDomainPictures
Freepen.gr - Από το επόμενο έτος, οι καταναλωτές στην ΕΕ θα αντιμετωπίσουν ελλείψεις και υψηλότερες τιμές καφέ λόγω ενός κανονισμού της ΕΕ που περιορίζει την προμήθεια για περιβαλλοντικούς λόγους, σύμφωνα με τη γερμανική εμπορική ένωση καφέ Deutscher Kaffeeverband, αναφέρει η ουγγρική ιστοσελίδα mandiner.hu.

"Θα μπορούσε να υπάρξει έλλειψη στη γερμανική και την ευρωπαϊκή αγορά. Οι τιμές του καφέ που μπορεί ακόμη να προμηθευτεί κανείς εκείνη τη στιγμή θα αυξηθούν σημαντικά", ανέφερε η,” Lebensmittel Zeitung, ένα περιοδικό για το εμπόριο τροφίμων, στην έκδοση της Παρασκευής, αναφερόμενη στις ανησυχίες της ένωσης καφέ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ για τις αλυσίδες εφοδιασμού χωρίς αποψίλωση, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ πέρυσι, οι εταιρείες θα πρέπει στο μέλλον να υποβάλλουν δήλωση δέουσας επιμέλειας πως δεν έχουν αποψιλώσει ή καταστρέψει δάση για την παραγωγή των προϊόντων τους μετά τις 13 Δεκεμβρίου 2020. Ο Holger Preibisch, εκτελεστικός διευθυντής της Γερμανικής Ένωσης Καφέ, ζήτησε την αναβολή της εφαρμογής του κανονισμού της ΕΕ σε άρθρο του στην εφημερίδα Lebensmittel Zeitung.

Ωστόσο, η Επιτροπή της ΕΕ δε συμμερίζεται τις ανησυχίες της Deutscher Kaffeeverband.

Όταν ρωτήθηκε από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa σχετικά με το θέμα, ο αρμόδιος εκπρόσωπος απάντησε ότι δε γνωρίζει κανένα στοιχείο που να τους οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο κανονισμός θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των τροφίμων.

"Ο αντίκτυπος στις τιμές των πρώτων υλών που καλύπτονται από τον κανονισμό αναμένεται να είναι πολύ περιορισμένος", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Παραδοσιακά, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας καφέ στην Ευρώπη, με τις εισαγωγές της να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο τόνους ετησίως, ποσό που ισοδυναμεί με τις εισαγωγές των τριών επόμενων μεγαλύτερων εισαγωγέων - Ιταλία, Βέλγιο και Ισπανία - μαζί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail