Οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να αντέξουν να είναι η μόνη υπερδύναμη - Πούτιν

Pavel Bednyakov/RIA Novosti
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν σε θέση να διαχειριστούν την ευθύνη του να είναι η μόνη υπερδύναμη στον κόσμο μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας (WYF) την Τετάρτη.

Το WYF διεξάγεται στο Σότσι από 1 έως 7 Μαρτίου και φιλοξενεί περίπου 20.000 νέους από τη Ρωσία και το εξωτερικό για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και συζητήσεις.

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ, ο Πούτιν σημείωσε ότι μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, η ελίτ των ΗΠΑ είχε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το νέο "μονοπώλιο της παγκόσμιας ηγεσίας".

"Πιστεύω πως οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτυχαν να διαχειριστούν το βάρος της ευθύνης που έπεσε στους ώμους τους".

Ο Ρώσος πρόεδρος προέβλεψε ότι, καθώς ο πολυπολικός κόσμος αναπτύσσεται, "θεμελιώδεις αλλαγές θα συμβούν και στην Ευρώπη".

Παρά τη σημερινή ιεραρχία στον δυτικό κόσμο, "η επιθυμία για ανεξαρτησία και προστασία της κυριαρχίας του καθενός εξακολουθεί να βγαίνει στην επιφάνεια. Αυτό είναι αναπόφευκτο για ολόκληρη την Ευρώπη", σημείωσε ο πρόεδρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail