Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν το Κίεβο να σταματήσει να επιτίθεται στα ρωσικά διυλιστήρια

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ο Λευκός Οίκος τον προέτρεψε να σταματήσει τις επιθέσεις κατά των ρωσικών υποδομών, αλλά δήλωσε πως θα συνεχιστούν, εκτός εάν οι ΗΠΑ τον προμηθεύσουν με περισσότερα και καλύτερα όπλα.

Ο Ζελένσκι παραχώρησε συνέντευξη στον αρθρογράφο της Washington Post Ντέιβιντ Ιγνάτιους, η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ως άρθρο γνώμης που προέτρεπε το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει ένα πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Ουκρανός ηγέτης επιβεβαίωσε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης της περασμένης εβδομάδας σύμφωνα με τα οποία η Ουάσινγκτον του ζήτησε να σταματήσει να στοχεύει ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

"Η αντίδραση των ΗΠΑ δεν ήταν θετική σε αυτό", δήλωσε ο Ζελένσκι στον Ιγνάτιους, προσθέτοντας ωστόσο πως η Ουάσινγκτον είναι ανίσχυρη να το σταματήσει.

"Χρησιμοποιήσαμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι δεν μπορείτε να το κάνετε", είπε. Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται εδώ και καιρό πως έχουν δικαίωμα βέτο στον τρόπο χρήσης των όπλων που προμηθεύουν στο Κίεβο.

Η Ουκρανία εξαπέλυσε πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον αρκετών ρωσικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων νωρίτερα αυτό το μήνα, υποστηρίζοντας ότι "επιφέρουν ένα συμβολικό πλήγμα φέρνοντας τον πόλεμο πιο κοντά στη Μόσχα" και διακόπτουν τη ροή καυσίμων προς το στρατό στις γραμμές του μετώπου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail