Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

ΑFΡ / Wojtek Radwanski
Freepen.gr - Η ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία εν μέσω της σύγκρουσης με τη Ρωσία δεν είναι "αδιανόητη", δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski σχολιάζοντας μια δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι "δεν μπορεί να αποκλείσει" το ενδεχόμενο να σταλούν στρατιώτες από το στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για να βοηθήσουν το Κίεβο.

Η αρχική δήλωση του Μακρόν προκάλεσε κύμα διαψεύσεων από τους ηγέτες των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, οι οποίοι επέμειναν πως δεν φιλοδοξούν να αναπτύξουν πολεμικά στρατεύματα στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος συνέχισε τις πολεμικές δηλώσεις, λέγοντας την Πέμπτη ότι δεν αναγνωρίζει όρια ή ρωσικές "κόκκινες γραμμές" όσον αφορά την υποστήριξη του Κιέβου. Οι Ευρωπαίοι "θα πρέπει να ανταποκριθούν στην ιστορία και στο θάρρος που αυτή απαιτεί", επέμεινε.

Η Δύση θα πρέπει να απαντήσει στην στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία με "ασύμμετρη κλιμάκωση", επέμεινε ο Σικόρσκι κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την 25η επέτειο της ένταξης της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία την Παρασκευή.

Υπό αυτό το πρίσμα, "η παρουσία δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν είναι αδιανόητη", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, όπως αναφέρει η εφημερίδα Rzeczpospolita.

"Εκτιμώ την πρωτοβουλία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, διότι έχει ως στόχο να κάνει τον [Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ] Πούτιν να μας φοβάται και όχι εμάς να φοβόμαστε τον Πούτιν", υποστήριξε.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Wladysław Kosiniak-Kamysz διαβεβαίωσε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι "ο πολωνικός στρατός δε θα βρίσκεται στην Ουκρανία... τόσο ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός όσο και εγώ το επιβεβαιώνουμε αυτό". Η Βαρσοβία, η οποία ήταν ένας από τους κύριους υποστηρικτές του Κιέβου στην ΕΕ, θα συνεχίσει να στηρίζει τους Ουκρανούς με παραδόσεις εξοπλισμού, τόνισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail