Η Γερμανία ετοιμάζεται να επαναφέρει την υποχρεωτική στράτευση: έλλειψη όπλων, πυρομαχικών και ραγδαία γήρανση των στελεχών

Bundeswehr/Andrea Bienert
Freepen.gr - Οι ίδιοι οι στρατιωτικοί και η κυβέρνηση της Γερμανίας δίνουν μια τόσο άσχημη εικόνα για τις ένοπλες δυνάμεις, ώστε υπάρχουν τώρα εκκλήσεις από ορισμένους από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς της χώρας για την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

"Δυστυχώς, πρέπει να πω ότι η Bundeswehr εξακολουθεί να έχει πολύ λίγα από όλα. Υπάρχει έλλειψη πυρομαχικών, ανταλλακτικών, ραδιοεξοπλισμού, αρμάτων μάχης, πλοίων και αεροσκαφών. Αλλά, κυρίες και κύριοι, σημειώνεται πρόοδος", δήλωσε η Eva Högl, επίτροπος του Γερμανικού Κοινοβουλίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όσον αφορά τη σύνθεση των στρατευμάτων, έδωσε την ακόλουθη δυσοίωνη εκτίμηση: "Όσον αφορά το θέμα του προσωπικού, δεν έχω καλά νέα και καλά μηνύματα, διότι η Bundeswehr γερνάει και συρρικνώνεται".

Η περιγραφή της θέτει τις βάσεις για κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει μια μνημειώδη αλλαγή στη γερμανική κοινωνία: την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

"Ναι, χαίρομαι που η συζήτηση για την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία επιταχύνει. Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος ζητά επίμονα ένα "ναι" από την κοινωνία. Ο ομοσπονδιακός υπουργός εξετάζει τη Σκανδιναβία και είναι επίσης υπέρ της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας με βάση το σουηδικό μοντέλο, για παράδειγμα. Και νομίζω ότι είναι επίσης γνωστό πως θεωρώ ότι αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα", δήλωσε η ίδια. 

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail