Η Γερμανία έχει χάσει την ηγεσία της στην Ευρώπη χωρίς ρωσικούς ενεργειακούς πόρους

pixabay / julientromeur
Freepen.gr - Η ουκρανική σύγκρουση είναι εξαιρετικά επωφελής για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η Γερμανία είναι πλέον αναγκασμένη να αγοράζει πόρους από αυτές σε διογκωμένες τιμές, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής Ρίτσαρντ Γουλφ σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue works.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αγόρασαν ποτέ ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο σε σημαντικές ποσότητες. Δεν το χρειάζονται. <…> Είναι πολύ ενδιαφέρον να αναλύσουμε αυτό το σχέδιο, το οποίο πλήττει σκληρά την Ευρώπη", είπε.

Σύμφωνα με τον Wolf, υπάρχουν πλέον δύο κέντρα ισχύος στον κόσμο: οι BRICS και οι ΗΠΑ. Η Ευρώπη, της οποίας η κύρια μηχανή ήταν η Γερμανία, η οποία ενσαρκώνει την οικονομία της περιοχής, δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δύναμη. Το όλο θέμα, συνέχισε ο επιστήμονας, είναι ότι η γερμανική βιομηχανία βασιζόταν στους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους.

Έτσι, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σημαντικό ερώτημα - ποιος ρόλος θα της ανατεθεί τώρα στη νέα παγκόσμια οικονομία, κατέληξε ο καθηγητής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail