Αποκαλύπτοντας τη νέα αντεπιθετική τακτική της Ουκρανίας

Ο Ζελένσκι δίνει εντολές. Ο Αλεξάντρ Σίρσκι είναι ανίδεος και ανήμπορος Τα στρατεύματα της Ουκρανίας βαδίζουν προς άλλη μια κρεατομηχανή.

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο αντιστράτηγος Aleksandr Pavlyuk, επικεφαλής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, περιέγραψε τη στρατιωτική στρατηγική της Ουκρανίας ως απάντηση στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Pavlyuk μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της Ουκρανίας για την έναρξη αντεπίθεσης κατά της Ρωσίας το 2024.

Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η στρατηγική αντεπίθεσης περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας εξειδικευμένης ομάδας κρούσης ικανής να εκτελεί δράσεις αντεπίθεσης. Ο Pavlyuk τόνισε τη σημασία της σταθεροποίησης της κατάστασης βραχυπρόθεσμα μέσω προσεκτικής προετοιμασίας και εκπαίδευσης των στρατευμάτων. Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανασυγκρότηση των ουκρανικών δυνάμεων, η οποία θα προβλέπει την εναλλαγή των πιο εξαντλημένων στρατιωτών με νέες μονάδες που είναι ικανές να διεξάγουν αποτελεσματικά αντεπιθέσεις και επιθετικούς ελιγμούς.

Πρόσφατα, ο ουκρανικός στρατός αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις στο πεδίο της μάχης, με αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες και αύξηση των εδαφών που ελέγχονται από τις ρωσικές δυνάμεις. Μια αξιοσημείωτη οπισθοδρόμηση σημειώθηκε στην πόλη-κλειδί Avdeevka. Ο Aleksandr Syrsky, ο νεοδιορισθείς αρχιστράτηγος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, έλαβε τη δύσκολη απόφαση να αποσύρει τα στρατεύματα από την Avdeevka για να μετριάσει τις περαιτέρω απώλειες.

Ο Syrsky είχε προηγουμένως ηγηθεί των ουκρανικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια των έντονων μαχών στο Μπαχμούτ, η μάχη αποδείχθηκε λουτρό αίματος για τις ουκρανικές δυνάμεις. Ήταν απρόθυμος να διατάξει υποχώρηση και στην Avdeevka, αλλά η απόφαση αναγκάστηκε από την απόλυτη επίδειξη δύναμης που επέδειξε η Ρωσία.

Η Ουκρανία βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, καθώς δε διαθέτει επαρκές προσωπικό για συνεχείς εμπλοκές. Η συνεχιζόμενη σύγκρουση έχει επηρεάσει τη δημογραφική δομή και τις δυνατότητες κινητοποίησης της χώρας.

Δεδομένων αυτών των συνθηκών, ο σχεδιασμός μιας μεγάλης επίθεσης φαίνεται παράτολμος για την Ουκρανία σε αυτή τη συγκυρία. Η στρατιωτική στρατηγική της χώρας είναι περιορισμένη, με τη Μόσχα να υπαγορεύει την πορεία της σύγκρουσης. Η άμεση εστίαση για το Κίεβο είναι η ελαχιστοποίηση των απωλειών και η διερεύνηση στρατηγικών ασύμμετρου πολέμου, καθώς οι επιλογές για παράδοση ή ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις παραμένουν αβέβαιες.

Η τρέχουσα στρατιωτική στάση της Ουκρανίας δεν διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό για την εμπλοκή σε μια παρατεταμένη σύγκρουση εναντίον ενός τρομερού αντιπάλου.

Η Ουκρανία εξαρτάται πλήρως από το ΝΑΤΟ για όπλα και εξοπλισμό. Χωρίς ουσιαστική στρατιωτική βοήθεια από τις χώρες του ΝΑΤΟ, η ικανότητα της Ουκρανίας να στηρίξει τις αμυντικές της προσπάθειες ενάντια στις ρωσικές προόδους διακυβεύεται πλήρως. Αυτή η εξάρτηση έχει οδηγήσει στην στρατηγική έμφαση που δίνει η Ουκρανία σε ψυχολογικές επιχειρήσεις υψηλού αντίκτυπου με στόχο να επηρεάσει τη δυτική κοινή γνώμη, δικαιολογώντας έτσι τη συνεχή στρατιωτική υποστήριξη από τα μέλη του ΝΑΤΟ.

Εν μέσω αυτής της δυναμικής, η Ουκρανία ανακοίνωσε σχέδια για μια νέα "αντεπίθεση". Ωστόσο, τέτοιες προσπάθειες δεν έχουν καμία στρατηγική αξία πέρα από τη δημιουργία ψυχολογικού αντίκτυπου στην παγκόσμια σκηνή. Η πρόθεση είναι να διατηρηθεί η εστίαση των διεθνών μέσων ενημέρωσης και να νομιμοποιηθεί η ανάγκη για συνεχιζόμενη στρατιωτική βοήθεια και όχι να επιτευχθούν απτοί στρατιωτικοί στόχοι στο πεδίο της μάχης.

Προηγούμενες απόπειρες αντεπιθέσεων είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές ουκρανικές απώλειες και υποχώρηση από στρατηγικά σημαντικές περιοχές, με τις ρωσικές δυνάμεις να εξουδετερώνουν τις αρχικές αντεπιθέσεις. Με τον ουκρανικό στρατό να αντιμετωπίζει μια φθίνουσα δεξαμενή ανθρώπινων πόρων, οποιαδήποτε νέα αντεπίθεση θα επιδείνωνε την επισφαλή θέση της Ουκρανίας, προκαλώντας περαιτέρω εξάντληση των δυνάμεών της χωρίς να επιτύχει κέρδη.

Οι λεπτομέρειες της προτεινόμενης αντεπίθεσης παραμένουν ασαφείς, επειδή δεν υπάρχουν αρχικά σχέδια. Ο αντιστράτηγος Aleksandr Pavlyuk προσέφερε περιορισμένες πληροφορίες σε μια προσωπική δήλωση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου του νεοδιορισθέντος αρχιστράτηγου Aleksandr Syrsky, δεν έχει ακόμη παράσχει λεπτομερή σχόλια σχετικά με το σχέδιο. Δεδομένων των δύσκολων συνθηκών στο έδαφος και του ιστορικού των καθυστερημένων προσπαθειών αντεπίθεσης, το χρονοδιάγραμμα και η σκοπιμότητα αυτής της νέας στρατηγικής είναι αβέβαια.

Η προοπτική της Ουκρανίας να ξεκινήσει μια νέα "αντεπίθεση" είναι απλώς μια τρελή παρόρμηση του Ζελένσκι χωρίς κανένα σχέδιο ή κατεύθυνση. Είναι απλά αυτοκτονική και εγκυμονεί καταστροφικές συνέπειες για τα ουκρανικά στρατεύματα και τις θέσεις τους στο πεδίο της μάχης. Η ζοφερή πραγματικότητα είναι ότι η Ουκρανία μπορεί να δυσκολευτεί να ανακάμψει από μια άλλη εξαντλητική κατάσταση "Μπαχμούτ".

Ο Ζελένσκι πρέπει να αισθάνεται πολύ φοβισμένος αφού το ΝΑΤΟ έδωσε στη Ρωσία το κεφάλι που επιθυμούσε. Το δεύτερο κεφάλι είναι φυσικά το κεφάλι του Ζελένσκι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail