Το Κίεβο δεν μπορεί να αναπνεύσει αρκετά πριν από την αναμενόμενη ρωσική επίθεση

Freepen.gr - Χθες το βράδυ, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν νέο γύρο χτυπημάτων σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία. Πηγές των μέσων ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν σχεδόν 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους για να πλήξουν τους στόχους τους. Ο αριθμός αυτός φέρεται να περιλαμβάνει τουλάχιστον 60 μη επανδρωμένα αεροσκάφη "Geran", 3 υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, 30 αερόστρωμνους πυραύλους διαφόρων τύπων και 6 πυραύλους Iskander-M ή Iskander-K. Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικές πηγές, οι στόχοι που προσβλήθηκαν περιλάμβαναν θερμοηλεκτρικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της Ουκρανίας, γράφει το southfront.press.

Τα πλήγματα έγιναν εν μέσω επιθετικών ενεργειών των ρωσικών μονάδων στις γραμμές του μετώπου. Στις 28 Μαρτίου, οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο κέντρο του χωριού Novomikhailovka και προχώρησαν βόρεια αυτού. Από σήμερα, το χωριό που βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης Ντονέτσκ παραμένει σημείο έντονων μαχών.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν επίσης στην περιοχή της Σεμενόβκα, τα νότια τμήματα της οποίας αμφισβητούνται πλέον, και γύρω από το Μπερντίτσι. Εν τω μεταξύ, οι μονάδες του Κιέβου υφίστανται την ολοένα αυξανόμενη ρωσική πίεση στις περιοχές δυτικά της Αβντέεβκα και νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ.

Οι πρόσφατες εξελίξεις σημαδεύτηκαν από την επανάληψη των μαζικών ρωσικών επιθέσεων σε στόχους στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής υποδομής της, η οποία παραμένει πολύτιμη για την καταρρέουσα στρατιωτική βιομηχανία της. Τα πλήγματα αυτά αντιστοιχούν στην πρόσφατη σειρά επιθέσεων του υποστηριζόμενου από το ΝΑΤΟ καθεστώτος του Κιέβου σε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων διυλιστηρίων πετρελαίου στη δυτική και κεντρική Ρωσία, και στην αυξημένη τρομοκρατική δραστηριότητα στο εσωτερικό της Ρωσίας, η οποία συνδέεται με δραστηριότητες των ουκρανικών και βρετανικών ειδικών υπηρεσιών.

Νωρίτερα, η Ρωσία είχε συγκρατηθεί από τα συστηματικά και ισχυρά πλήγματα σε αντικείμενα υποδομής της Ουκρανίας, πιθανότατα για πολιτικούς λόγους ή απλώς λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό κόστος και την πιθανή εξυπηρέτησή τους μετά τη διευθέτηση της σύγκρουσης. Προφανώς, η συμπεριφορά του Κιέβου και των μαριονετών του ανάγκασε τη Μόσχα να επανεξετάσει αυτή την προσέγγιση, καθώς και να αναλάβει πιο ενεργητικές δράσεις για τον περιορισμό της απειλής κατά των εθνικών συμφερόντων και της ασφάλειάς της που προέρχεται από το έδαφος της Ουκρανίας.

Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του ήδη σκούζουν και διαμαρτύρονται για την πιθανή επερχόμενη ρωσική επίθεση. Αναφορές για νέες ρωσικές ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένων στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού, που συγκεντρώνονται σε οπίσθιες περιοχές εμφανίζονται σε τακτική βάση. Ελιγμοί ρωσικών αποσπασμάτων αναφέρονται επίσης στο έδαφος της Λευκορωσίας. Αυτές οι προετοιμασίες, ωστόσο, δεν είναι πραγματικά μυστικές. Για παράδειγμα, το Καζακστάν κάλεσε ήδη τους πολίτες του να εγκαταλείψουν επειγόντως τις περιοχές της Οδησσού και του Χάρκοβο της Ουκρανίας για λόγους ασφαλείας.

Παρ' όλα αυτά, είναι απίθανο μια πιθανή ρωσική επιθετική εκστρατεία το καλοκαίρι του 2024 να έχει ως στόχο την κατάληψη μεγάλων πόλεων ή περιφερειακών κέντρων. Πιο πιθανό είναι ο ρωσικός στρατός να επικεντρωθεί στην ήττα μεγάλων στρατιωτικών σχηματισμών του καθεστώτος του Κιέβου σε επιλεγμένα τμήματα του πεδίου μάχης και στην καταστροφή του εναπομείναντος στρατιωτικού δυναμικού του, παρά την όλη υποστήριξη και τις προμήθειες από το ΝΑΤΟ. Έτσι, οι Ρώσοι θα ήταν σε θέση να καταλάβουν και να εξασφαλίσουν την στρατηγική πρωτοβουλία στη συνεχιζόμενη σύγκρουση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail