"Η Ουκρανία είναι Ρωσία" - Μεντβέντεφ

Sputnik / Ramil Sitdikov
Freepen.gr - Η Ουκρανία βρίσκεται εντός της σφαίρας των ρωσικών στρατηγικών συμφερόντων και δεν έχει μέλλον με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο ρωσικός λαός θεωρεί την Ουκρανία μέρος του ευρύτερου ρωσικού πολιτισμού, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος σε ομιλία του σε συνέδριο νεολαίας στο Σότσι τη Δευτέρα. Η Μόσχα θεωρεί ότι είναι το "μαλακό υπογάστριο" της χώρας, από το οποίο δεν πρέπει να επιτρέπεται να προβάλλεται καμία απειλή για τη Ρωσία.

"Τα εδάφη στις δύο όχθες του ποταμού Δνείπερου αποτελούν αναφαίρετο μέρος των ρωσικών στρατηγικών ιστορικών συνόρων", είπε, χρησιμοποιώντας τον όρο που προτιμά για αυτό που συνήθως είναι γνωστό ως "σφαίρα επιρροής" στη γεωπολιτική. "Όλες οι προσπάθειες να τα αλλάξουν με τη βία, να κόψουν το ζωντανό σώμα του, είναι καταδικασμένες".

Σημείωσε τον τίτλο ενός βιβλίου του Λεονίντ Κούτσμα, του δεύτερου προέδρου της Ουκρανίας μετά την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ, ο οποίος δήλωνε: "Η Ουκρανία δεν είναι Ρωσία".

"Αυτή η έννοια πρέπει να εξαφανιστεί για πάντα. Η Ουκρανία είναι χωρίς αμφιβολία η Ρωσία", δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση στο Κίεβο ως την "κύρια απειλή" για τον ίδιο της το λαό, λαμβάνοντας υπόψη τις αντιρωσικές πολιτικές της. Οι Ουκρανοί έχουν "πέσει σε μια ηλίθια παγίδα" που τους έστησαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, οι οποίοι μετέτρεψαν με επιτυχία το έθνος σε όπλο κατά της Ρωσίας, είπε.

"Η καλύτερη μοίρα που μπορούν να περιμένουν [από τη Δύση] είναι να γίνουν σκλάβοι του προβληματικού ευρωπαϊκού freak show", δήλωσε ο Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στους ηγέτες της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, τους οποίους χαρακτήρισε ανίκανους και υποταγμένους στην Ουάσινγκτον.

"[Οι Ουκρανοί] θα παίζουν το ρόλο ενός κωφάλαλου υπηρέτη που βιάζεται καθημερινά σε μια ευρωπαϊκή κουζίνα από έναν άρχοντα από το εξωτερικό", πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος.

Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για εδαφικές κατακτήσεις, δήλωσε ο Μεντβέντεφ. Όποιο φυσικό πλούτο έχει η Ουκρανία, τον έχει και η Ρωσία σε αφθονία, υποστήριξε.

"Ο μεγάλος θησαυρός που δεν θα παραδώσουμε σε κανέναν για τίποτα είναι ο λαός", είπε. Οι Ουκρανοί έχουν "μπερδευτεί" από τη δυτική προπαγάνδα, αλλά στον πυρήνα τους έχουν τις ίδιες αξίες και τον ίδιο τρόπο ζωής με τους Ρώσους και πρέπει να σωθούν, είπε ο Μεντβέντεφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail