Ο γερμανικός στρατός συζήτησε το χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας; Τι δείχνει ηχητικό που διέρρευσε

Sputnik / Konstantin Mikhalchevsky
Freepen.gr - Οι Γερμανοί στρατιωτικοί ηγέτες φέρονται να συζήτησαν μια επιχείρηση για τον βομβαρδισμό της γέφυρας της Κριμαίας, υποστήριξε την Παρασκευή η αρχισυντάκτρια του RT Μαργαρίτα Σιμονιάν, επικαλούμενη ηχητικό υλικό που διέρρευσε από Ρώσους αξιωματούχους ασφαλείας.

Η ηχογράφηση φέρεται να περιλαμβάνει μια 40λεπτη συνομιλία μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματικών της Bundeswehr, ανέφερε η Simonyan στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συζήτησαν πώς να πραγματοποιήσουν την επίθεση διατηρώντας την εύλογη άρνηση για τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με την περιγραφή της συνομιλίας της.

Παρατήρησαν επίσης πως ο γερμανικός στρατός κρατούσε αποστάσεις από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς, οι οποίοι, όπως είπαν, "εμπλέκονται άμεσα εδώ και πολύ καιρό", υποστήριξε η Simonyan.

Η ίδια δεν δημοσίευσε το ηχητικό υλικό, αλλά δήλωσε ότι μπήκε στον πειρασμό να το κάνει.

Έχουν σταλεί αιτήματα σχολιασμού σε Γερμανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρέσβη, του υπουργείου Εξωτερικών και του γραφείου της καγκελαρίου, πρόσθεσε η Simonyan.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν τώρα "έναν καλό λόγο να δείξουν την ανεξαρτησία τους και να θέσουν ερωτήσεις" στην υπουργό Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αντιδρώντας στην ανάρτηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail