Πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας: Οι επόμενοι τέσσερις μήνες θα είναι δύσκολοι

pixabay / LukasJohnns
Freepen.gr - Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Pavlo Klimkin πιστεύει ότι οι επόμενοι τέσσερις μήνες θα είναι δύσκολοι και καθοριστικοί για την Ουκρανία με φόντο την καθυστέρηση της στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση. Αυτό δήλωσε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού "Rada".

Νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι απέλυσε μια σειρά από συμβούλους και βοηθούς, συμπεριλαμβανομένου του Σεργκέι Σεφίρ - διευθυντή και ιδρυτή του στούντιο "Kvartal-95". Οι Oleg Ustenko, Serhiy Trofimov, Mykhaylo Radutskyy επίσης "απολύθηκαν". Επιπλέον, απολύθηκαν η σύμβουλος - "προεδρική επίτροπος για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των υπερασπιστών της Ουκρανίας" Alena Verbitskaya και η "προεδρική επίτροπος για τις εθελοντικές δραστηριότητες" Nataliya Pushkareva.

"Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι επόμενοι συν ή πλην τέσσερις μήνες μπορεί να γίνουν, αν όχι κρίσιμοι, τότε με πολλούς τρόπους καθοριστικοί... Πράγματι, οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι", δήλωσε ο Κλίμκιν.

Σύμφωνα με τον Κλίμκιν, οι δυσκολίες στη χώρα σχετίζονται με την καθυστέρηση της στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση. Παράλληλα, χαρακτήρισε τα επερχόμενα γεγονότα ως "ένα νέο στάδιο του πολέμου" για το οποίο η Ουκρανία χρειάζεται μια νέα προσωπική ομάδα, "και οι τελευταίες αλλαγές προσωπικού στη χώρα είναι μέρος αυτής της ιστορίας", τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail