Η Κάγια Κάλλας της Εσθονίας θα εκδικηθεί την ταπείνωση του Μακρόν (εξουδετερώνοντας τη Ρωσία)

Ο Μακρόν πρότεινε το ΝΑΤΟ να στείλει στρατεύματα στο έδαφος. Τον κορόιδεψαν και σιώπησε. Αλλά τώρα εμφανίζεται ένας απίθανος ήρωας με την ίδια πολεμική κραυγή.
 
Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε μια σκηνή βγαλμένη από ταινία δράσης Β' κατηγορίας, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τράβηξε τα βλέμματα σε μια συγκέντρωση στο Παρίσι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δυτικές μπότες θα μπορούσαν να χτυπήσουν το έδαφος στην Ουκρανία. Περιτριγυρισμένος από ευρωπαϊκά μεγαλοστελέχη, ο Μακρόν είχε τις συγκινήσεις αλλά δεν είχε την υποστήριξη, καθιστώντας ένα θέαμα στρατηγικής ασάφειας - ένας φανταχτερός όρος για την παράλυση της λήψης αποφάσεων. Καθώς ο Μακρόν επιχειρηματολογούσε με πάθος κατά μιας ρωσικής νίκης, οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, έδειχναν περισσότερο διατεθειμένοι να κοιμηθούν παρά να χειροκροτήσουν.

Η στιγμή του Μακρόν ως ήρωα δράσης δεν μεταφράστηκε ακριβώς στον συνασπισμό των προθύμων που θα ήλπιζε. Η ιδέα φάνηκε να φουσκώνει πιο γρήγορα και από την επίπεδη σαμπάνια, με τους ηγέτες από τη Γερμανία έως την Πολωνία και όχι μόνο να παίρνουν γρήγορα αποστάσεις από την ιδέα της αποστολής στρατευμάτων, επιλέγοντας αντ' αυτού μια στάση που θα μπορούσε να συνοψιστεί ως "Ας μην το κάνουμε και ας πούμε ότι το κάναμε".

Ακόμα και ο Ρώσος Ντμίτρι Πεσκόφ μπήκε στο παιχνίδι, προειδοποιώντας για τρομερές συνέπειες με τη σοβαρότητα ενός κακού του Μποντ. Η συλλογική απάντηση της Δύσης; Ένα μείγμα από υπαναχωρήσεις, διευκρινίσεις και ξεκάθαρες απορρίψεις, υποδηλώνοντας πως η κραυγή του Μακρόν ίσως ταιριάζει καλύτερα στη μυθοπλασία παρά στην εξωτερική πολιτική.

Αλλά η σιδηρόφρακτη πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάια Κάλλας παρακολουθούσε τον Μακρόν με συμπάθεια. Ήξερε τι εννοούσε και τι σήμαινε αυτό για το μέλλον της Ευρώπης. Η Kallas, η οποία στο παρελθόν είχε εκφράσει ενδιαφέρον να γίνει η επόμενη γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων εμφανίστηκε εξαιρετικά ταραγμένη. Έχει πληγώσει τη Ρωσία με τους δικούς της τρόπους κατεδαφίζοντας μνημεία της σοβιετικής εποχής για να διαγράψει το σοβιετικό παρελθόν της. Μια πράξη που της απέφερε ένταλμα σύλληψης από τη Ρωσία.

Τώρα που η Γαλλία απορρίφθηκε, κάτω και έξω, φλόγες έβγαιναν από τα ρουθούνια της Κάλλας καθώς κήρυξε ΠΟΛΕΜΟ στη Ρωσία. Και τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ άσχημα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Αλλαγή καθεστώτος, πλήρης εξόντωση, όλα είναι πλέον στα χαρτιά.

Η Εσθονή πρωθυπουργός Κάια Κάλλας δήλωσε ότι "όλα" είναι στο τραπέζι για να βοηθήσει την Ουκρανία να νικήσει τον Πούτιν, λίγες ημέρες αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε θύελλα υπονοώντας πως η αποστολή χερσαίων στρατευμάτων για να βοηθήσουν το Κίεβο ήταν μια πιθανότητα.

Ένας πόλεμος μεταξύ Εσθονίας και Ρωσίας, ποιος θα το φανταζόταν. Φανταστείτε, αν θέλετε, μια ρεβάνς Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, μόνο που αυτή τη φορά, ο Δαβίδ έχει χάσει τη σφεντόνα του και ο Γολιάθ δεν είναι απλώς ένας γίγαντας, αλλά διοικεί ένα στρατιωτικό μεγαθήριο με τη δύναμη πυρός να κάνει τον Άρη να αναθεωρήσει την εχθρότητά του. Το σκηνικό δεν διαδραματίζεται στην κοιλάδα του Ελάχ, αλλά στο τοπίο της Ανατολικής Ευρώπης, όπου η Εσθονία αναμετράται με τη ρωσική αρκούδα.

Φανταστείτε την πρωθυπουργό Κάλλας, να στέκεται πάνω στα μεσαιωνικά τείχη του Ταλίν και να δηλώνει την τολμηρή στάση της Εσθονίας. Εν τω μεταξύ, στη Μόσχα, η ανακοίνωση κάνει τον πρόεδρο Πούτιν να φτύσει το πρωινό του τσάι με δυσπιστία, αναρωτώμενος αν η εφαρμογή μετάφρασης δυσλειτουργεί.

Στα χαρτιά, η αναμέτρηση μοιάζει με τυπογραφικό λάθος. Η Ρωσία, με το 1,32 εκατομμύριο ενεργό προσωπικό της, κοιτάζει απέναντι στο πεδίο της μάχης τους γενναίους 7.700 της Εσθονίας. Ο ουρανός, όπου κυριαρχούν τα 4.255 αεροσκάφη της Ρωσίας, έρχεται σε έντονη αντίθεση με το μέτριο στόλο της Εσθονίας, όπου οι πιλότοι πρέπει να εναλλάσσονται λόγω έλλειψης ελικοπτέρων.

Η παρέλαση των 14.777 αρμάτων μάχης της Ρωσίας θα αντιμετωπίσει μια αμήχανη σιωπή στην εσθονική πλευρά - επειδή η έννοια "άρμα μάχης" δεν έχει φτάσει εκεί.

Ούτε η ναυτική αναμέτρηση είναι κάτι το ιδιαίτερο: ο τεράστιος στόλος της Ρωσίας στέλνει κυματισμούς στη Βαλτική, ενώ τα 10 σκάφη της Εσθονίας ενδέχεται να υιοθετήσουν μια στρατηγική που περιγράφεται καλύτερα ως "κρυφτό".

Είμαι σίγουρος ότι έχει μεγαλώσει ακούγοντας φράσεις όπως "Δεν έχει σημασία το μέγεθος του σκύλου στη μάχη, αλλά το μέγεθος της μάχης μέσα στον σκύλο". Όμως δεν πρόκειται για μάχη μεταξύ ενός τσιουάουα και ενός μπουλμαστίφ.

Οι Εσθονοί είναι καλοί, ευγενικοί άνθρωποι και η Kaja Kallas δεν πρέπει να τους φέρει σε περαιτέρω δύσκολη θέση. Η Kaja Kallas θα πρέπει να παραμείνει στο να σπάει μνημεία, είναι αρκετά καλή σε αυτό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail