Μυστικά και ψέματα. Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι τόσο άθλιος όσο και της ΕΕ

Photo: Public domain
Είπε πράγματι ο Γενς Στόλτενμπεργκ ότι πρόσφατα έδωσε "άδεια" στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει εκεί μαχητικά αεροσκάφη F-16 στον πόλεμο κατά της Ρωσίας; Αν ναι, μπορούμε να το προσθέσουμε στον κατάλογο των αδέξιων, καραγκιόζηδων φροϋδικών ολισθημάτων που έχει καταλογίσει ο ίδιος κατά τη διάρκεια της θητείας του. Αλλά μας δίνει τουλάχιστον μια γεύση του πώς οι δυτικές ελίτ δεν μπαίνουν πλέον στον κόπο να καλύψουν καν το γεγονός πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει, στην πραγματικότητα, πολύ λίγη σχέση με την Ουκρανία, αλλά μάλλον είναι ένας πολύ μεγαλύτερος πόλεμος που διεξάγεται από τη Δύση εναντίον της Ρωσίας.

Martin Jay - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ωστόσο, το όλο θέμα σχετικά με τα F-16 στην Ουκρανία θα καλυφθεί από ψέματα, διγλωσσία και ψεύτικες ειδήσεις. Η πραγματική ιστορία αυτών των απαρχαιωμένων μαχητικών αεροσκαφών από την Ολλανδία -κάποιοι θα μπορούσαν να την αποκαλέσουν δωροδοκία του Μπάιντεν για να εξασφαλίσει τον Ολλανδό πρωθυπουργό ως το επόμενο αφεντικό του ΝΑΤΟ- μάλλον δε θα γίνει ποτέ γνωστή. Οι δημοσιογράφοι που θα θελήσουν ακόμη και να ρωτήσουν ποιος πραγματικά θα πετάξει αυτά τα αεροπλάνα - Ουκρανοί ή Αμερικανοί πιλότοι - δε θα πάρουν ποτέ μια ευθεία απάντηση, αλλά θα ξεγελαστούν με τα συνήθη "μυστικά και ψέματα" του ΝΑΤΟ, τα οποία είναι αυτό που όλοι έχουμε καταλάβει ότι είναι ο συνήθης τρόπος λειτουργίας αυτού του λεγόμενου αμυντικού οργανισμού. Ο συγχρονισμός είναι κρίσιμος. 

Διαθέτει η Ουκρανία τον ελάχιστο χρόνο των 6 μηνών που θα χρειαστούν οι Ουκρανοί πιλότοι μόνο για να τα πετάξουν, μετά από εντατική εκπαίδευση; Είναι ένα καλό στοίχημα πως θα τα δούμε επιχειρησιακά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού με συμβασιούχους, συνταξιούχους πιλότους της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας να τα πετούν όμως - πιθανότατα όχι σε σενάρια αερομαχιών, καθώς δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα νεότερα Su-35 που διαθέτει η Ρωσία - τα οποία χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις αέρος-εδάφους. Φυσικά, μια τέτοια αλλαγή στη στρατηγική θα οδηγήσει τη Ρωσία να στοχεύσει ουκρανικά αεροδρόμια, κάτι που ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν ότι ήδη συμβαίνει, αλλά στην πραγματικότητα, όπως τόσες πολλές αποφάσεις που έχει λάβει το ΝΑΤΟ, αυτή η τελευταία είναι απλώς η τελευταία σε μια μακρά σειρά λανθασμένων υπολογισμών. Αυτά τα αεροσκάφη ηλικίας 20 ετών θα αποτελέσουν ένα πραγματικό βραβείο για τη Ρωσία, που θα τα πετάξει από τον ουρανό σαν πάπιες το απόγευμα της Κυριακής. Κρίμα για τους πιλότους που θα βρίσκονται στα πιλοτήριά τους καθώς βρίσκονται σε αποστολή αυτοκτονίας.

Η αλήθεια όμως θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί με τα F-16. Το ΝΑΤΟ θα έχει ήδη έτοιμες τις ψεύτικες ειδήσεις του για τους υποτακτικούς δημοσιογράφους που θα είναι έτοιμοι να υπακούσουν.

Παρόμοια είναι η ιστορία με πρόσφατη δήλωση του ίδιου του Ζελένσκι που ισχυρίστηκε πως κάτι σαν 30.000 Ουκρανοί μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει στη μάχη. Μήπως ξέχασε ένα μηδέν εκεί διαβάζοντας από τις σημειώσεις του; Μήπως η πολλή κοκαΐνη επηρέασε την όρασή του; Ήταν ένα αστείο;

Όχι, δεν ήταν αστείο. Απλά περισσότερες ψεύτικες ειδήσεις που επεξεργάζονται ευσυνείδητα τα διεφθαρμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν έχουν ανάμεσά τους δημοσιογράφους που να μπορούν να αμφισβητήσουν καν τη δήλωση.

Ωστόσο, ο λόγος για τον οποίο οι αριθμοί των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών αποτελούν τέτοια πολεμική είναι ενδιαφέρων. Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι αν παραδεχόταν τον πραγματικό αριθμό των τουλάχιστον 300.000 νεκρών Ουκρανών, αυτό θα είχε πολιτικές συνέπειες για τον ίδιο τον Ζελένσκι. Και αυτό θα ήταν αλήθεια μέσα σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο. Αλλά ο Ζελένσκι έχει κλείσει όλα τα μέσα ενημέρωσης που δεν αναπαράγουν την προπαγάνδα του, έχει εξαλείψει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οπότε είναι ελάχιστα πιθανό να αμφισβητήσει κανείς αυτόν τον γελοίο αριθμό των 30.000 περίπου. Στην πραγματικότητα υπάρχει ένας πολύ πιο πικάντικος, αν όχι υστερόβουλος λόγος για τον οποίο πρέπει να επιμείνει σε αυτό το έργο μυθοπλασίας: η δωροδοκία.

Αυτό που δεν αναφέρεται καθόλου, ούτε καν υπαινίσσεται, είναι η κομπίνα που οργανώνεται από ανώτερους αξιωματικούς του στρατού που βρίσκονται κοντά του και λαμβάνουν τους μισθούς των νεκρών στρατιωτών - και πώς η Δύση κάνει τα στραβά μάτια, για άλλη μια φορά, σε αυτή τη συγκεκριμένη απάτη που αφορά εκατομμύρια δολάρια δυτικής βοήθειας. Πρόσφατα η ΕΕ συμφώνησε να στέλνει στο Κίεβο 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως σε μετρητά για μισθούς του δημόσιου τομέα. Δεδομένης της κομπίνας που γίνεται με τους μισθούς των νεκρών στρατιωτών, αυτό καθιστά τις Βρυξέλλες συνένοχες σε ξέπλυμα χρήματος. Θα ήταν υπερβολικό να υποθέσουμε πως ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ λαμβάνουν μίζες, σε αντάλλαγμα; Δεδομένων των σκοτεινών συναλλαγών της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την Pfizer και των πρόσφατων ειδήσεων ότι πρόκειται να αποφύγει κάθε έλεγχο για άλλα 5 χρόνια στην εξουσία, εφόσον οι διεφθαρμένοι φίλοι της στην ΕΕ στηρίξουν τη δεύτερη θητεία της, γίνεται σαφές ποιοι είναι οι στόχοι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία τελευταία: απλά να κρατήσουν τη μηχανή σε λειτουργία και τον Ζελένσκι στην εξουσία. 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι μια φιλανθρωπική υπόθεση, όπως θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι δυτικοί ηγέτες. Δεν πρόκειται καν για την προστασία των λεγόμενων αξιών της Δύσης, καθώς κανείς δεν πιστεύει πραγματικά τις αηδίες ότι ο Πούτιν πρόκειται να εισβάλει σε άλλες χώρες της ΕΕ μόλις τα τανκς του φτάσουν στο Κίεβο, αφού η χώρα αναπόφευκτα καταρρεύσει όταν ο στρατός παραδοθεί ή καταληφθεί με εμφύλιο πόλεμο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια κομπίνα και το ΝΑΤΟ είναι μέρος της, όπως και η ελίτ της ΕΕ. Κανείς δεν δουλεύει για το τίποτα και θα πρέπει να είμαστε πολύ καχύποπτοι με την εμφάνιση του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο για να παράσχει την υποστήριξή του στον Ζελένσκι. Είναι στη μισθοδοσία του τελευταίου για υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων; Πιθανώς. Θα το ρωτήσει κάποιος δημοσιογράφος αυτό ή θα καταθέσει αιτήματα "ελευθερίας της πληροφόρησης" για να διευκρινίσει έστω ποιος πλήρωσε για το ταξίδι (καθώς όποιος γνωρίζει τον Μπόρις, ξέρει ότι δεν έχει μετρητά); Φυσικά όχι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail