Η Γερμανία αποκαλύπτει τεράστιες στρατιωτικές ελλείψεις

GΙοbal Lοοk Ρress / JuΙiane Sοnntag
Freepen.gr - Η Γερμανία εξακολουθεί να αγωνίζεται για την επίλυση ζητημάτων που ταλανίζουν τον στρατό της εδώ και δεκαετίες, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση που συνέταξε η κοινοβουλευτική επίτροπος για την Bundeswehr, Eva Hoegl. Παρά τις προσπάθειες να ενισχυθούν οι τάξεις, η έλλειψη προσωπικού στην πραγματικότητα επιδεινώθηκε κατά το περασμένο έτος, παραδέχθηκε η Hoegl κατά την παρουσίαση του εγγράφου την Τρίτη.

Τον Μάιο του 2022, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο στρατιωτικής αναμόρφωσης με στόχο τη σημαντική επέκταση των μαχητικών δυνάμεων της χώρας. Η κυβέρνηση ανέφερε τότε ότι σχεδίαζε να ρίξει το τεράστιο ποσό των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ (107,35 δισεκατομμύρια δολάρια) στον στρατό της, προκειμένου να διαθέσει τον μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Αυτό συνέβη καθώς η σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου βρισκόταν ακόμη στα πρώτα της στάδια.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών δεν έχουν ακόμη φανεί, σύμφωνα με την έκθεση της Hoegl. Στο τέλος του περασμένου έτους, ο στρατός αριθμούσε λίγο κάτω από 182.000, αριθμός που στην πραγματικότητα μειώθηκε από τους 183.000 ένστολους στα τέλη του 2022. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι δήλωσε πως η Bundeswehr θα υπολείπεται του στόχου της κυβέρνησης για 203.000 στρατιώτες μέχρι το 2031.

Σύμφωνα με τον επίτροπο, το ποσοστό εγκατάλειψης του στρατού είναι "ακόμη πολύ υψηλό", ενώ ο αριθμός των νέων αιτήσεων ήταν ακόμη μικρότερος από τον προηγούμενο χρόνο.

"Η Bundeswehr γερνάει και συρρικνώνεται", προειδοποίησε η Hoegl, προσθέτοντας ότι περίπου 20.000 θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν ακάλυπτες.

Το ζήτημα έχει προφανώς λάβει τέτοιες διαστάσεις που ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους είναι πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο να κατατάξει στις τάξεις του αλλοδαπούς. "Δεν θα ήμασταν οι πρώτες ένοπλες δυνάμεις στην Ευρώπη που θα το έκαναν αυτό", δήλωσε τον Ιανουάριο, προσθέτοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στη Γερμανία επί γενιές χωρίς να έχουν αποκτήσει την ιθαγένεια.

Με τους αριθμούς της να μειώνονται, η Bundeswehr εξακολουθεί να δυσκολεύεται να εφοδιάσει τις δυνάμεις της με τον απαραίτητο εξοπλισμό, αναφέρει η έκθεση. Ο στρατός αντιμετώπιζε έλλειψη πυρομαχικών, ανταλλακτικών, αρμάτων μάχης, πλοίων και αεροσκαφών, σύμφωνα με την ετήσια επισκόπηση.

Η έλλειψη σύγχρονου ραδιοεξοπλισμού για τα στρατεύματα έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που έχει οδηγήσει σε δυσκολίες στην επικοινωνία, μεταξύ άλλων με τους εταίρους του ΝΑΤΟ, και έχει επηρεάσει την πολυεθνική ομάδα μάχης υπό γερμανική ηγεσία που σταθμεύει στη Λιθουανία.

"Υπάρχει έλλειψη υλικού από μεγάλο εξοπλισμό μέχρι ανταλλακτικά", δήλωσε η Hoegl, προσθέτοντας πως η έλλειψη έχει γίνει "ακόμη μεγαλύτερη" λόγω της στρατιωτικής βοήθειας που έχει παράσχει το Βερολίνο στο Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail