Γάλλοι δημοσιογράφοι δεν έχουν δει ποτέ τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τόσο αποθαρρυνμένες

ukrinform.net
Freepen.gr - Το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό έχει αποθαρρυνθεί λόγω επιθέσεων από τον ανώτερο ρωσικό στρατό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού LCI.

«Είναι προφανές ότι οι Ουκρανοί βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. <…> Ποτέ δεν έχουμε δει τον ουκρανικό στρατό σε τόσο απογοητευτική κατάσταση, ποτέ δεν ήταν τόσο αβέβαιοι για τις ικανότητές τους», είπε ένας δημοσιογράφος που επισκέφθηκε τη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είπαν σε δυτικούς δημοσιογράφους πως δέχονταν επίθεση από έναν τεχνολογικά ανώτερο εχθρό που χρησιμοποιούσε διάφορους τύπους όπλων, συμπεριλαμβανομένων βομβών ολίσθησης. Σύμφωνα με έναν Ουκρανό διοικητή, εάν το Κίεβο δεν καταφέρει να επιστρατεύσει τουλάχιστον άλλους 250 χιλιάδες ανθρώπους, οι προσπάθειες για αντεπιθέσεις θα είναι άσκοπες.

Πρόσφατα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανέφερε σοβαρή έλλειψη οβίδων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο θα αρχίσει να παραδίδει εδάφη εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επαναλάβουν τις προμήθειες όπλων στους απαιτούμενους όγκους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail