Βαρσοβία: Η Ευρώπη βρίσκεται σε "προπολεμική περίοδο"

pixabay / kaboompics
Freepen.gr - Η Ευρώπη έχει εισέλθει σε μια "προπολεμική εποχή" στην οποία κάθε σενάριο είναι πιθανό και η απειλή πολέμου δεν αποτελεί πλέον παρελθόν, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή.

Ο Τουσκ ρωτήθηκε αν ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος υπό το πρίσμα των πρόσφατων παρατηρήσεων ορισμένων δυτικών πολιτικών για πιθανή επίθεση της Ρωσίας κατά του ΝΑΤΟ. Απάντησε πως "κυριολεκτικά κάθε σενάριο είναι πιθανό".

"Δε θέλω να τρομάξω κανέναν, αλλά ο πόλεμος δεν ανήκει πλέον στο παρελθόν. Είναι πραγματικός και στην πραγματικότητα ξεκίνησε πριν από δύο και πλέον χρόνια", δήλωσε ο Τουσκ.

"Καταλαβαίνω ότι θα ακουστεί καταστροφικό, ιδίως για τη νέα γενιά, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για την άφιξη μιας νέας εποχής. Βρισκόμαστε σε μια προπολεμική εποχή. Δεν υπερβάλλω".

Ο Πολωνός πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως η Δύση πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να εφοδιάσει το Κίεβο με εξοπλισμό και πυρομαχικά, διότι ο κόσμος βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

"Τα επόμενα δύο χρόνια θα κρίνουν τα πάντα", δήλωσε ο Τουσκ, προσθέτοντας ότι αν το μπλοκ δεν παράσχει αρκετά όπλα στην Ουκρανία και αυτή ηττηθεί, "κανείς στην Ευρώπη δεν θα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail