"Άλλαξα γνώμη! - Σουηδή βουλευτής υπέρ των ανοιχτών συνόρων κάνει θεαματική στροφή

pixabay / svensk68
Freepen.gr - Μια Σουηδή βουλευτής, η οποία προηγουμένως είχε ταχθεί υπέρ των μαζικών αφίξεων αιτούντων άσυλο κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015, παραδέχτηκε ότι η εισροή μεταναστών έχει αλλάξει ριζικά τη χώρα και τώρα θέλει να υψώσει τη γέφυρα.

Η Louise Meijer του κυβερνώντος πλέον Μετριοπαθούς Κόμματος έγραψε τις σκέψεις της σχετικά με την ανάγκη της σουηδικής κυβέρνησης να πατάξει τη μετανάστευση και σηματοδότησε μια στροφή από την προηγούμενη επιθυμία της να υποδεχθεί έναν πρωτοφανή αριθμό νέων αφίξεων στη χώρα.

Γράφοντας στην Expressen, η Meijer αναγνώρισε πως κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης το 2015 "πήρε θέση υπέρ του ανοικτού πνεύματος 'Refugees Welcome'", αντιτιθέμενη στην έκκληση του κόμματός της εκείνη την εποχή για αυστηρότερους κανόνες για τον περιορισμό της μετανάστευσης.

"Αλλά έχω αλλάξει γνώμη επί του θέματος", σημείωσε, προσθέτοντας ότι τώρα υποστηρίζει "μια ακόμη πιο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική από εκείνη στην οποία αντιτάχθηκα τότε".

Το σκεπτικό της είναι πως "η αλλαγή που έχει υποστεί και υφίσταται η Σουηδία αλλάζει ριζικά τη χώρα", καθώς προειδοποιεί ότι "η μαζική μετανάστευση έχει ακολουθηθεί από αρκετά μεγάλα προβλήματα".

Μεταξύ αυτών, τονίζει, είναι το γεγονός πως "το σοβαρό, οργανωμένο έγκλημα διαπράττεται σε μεγάλο βαθμό από άτομα με ξένα περιουσιακά στοιχεία", ότι μεγάλες ομάδες μεταναστών "δεν είναι αυτάρκεις" και πως η "κουλτούρα της τιμής, του αυτονομισμού και του ισλαμισμού είναι περιοριστική και επικίνδυνη".

Το οργανωμένο έγκλημα και ο πόλεμος μεταξύ συμμοριών έχουν εκραγεί σε ολόκληρη την σκανδιναβική χώρα την τελευταία δεκαετία και η χώρα έχει πλέον βιώσει έναν αριθμό ρεκόρ πυροβολισμών τα τελευταία τρία χρόνια.

Πέρυσι, η Σουηδία ήταν επίσης η δεύτερη μετά το Μεξικό ως η κορυφαία χώρα στον κόσμο που δεν βρίσκεται σε πόλεμο για την ώρα και η οποία βίωσε τις περισσότερες βομβιστικές επιθέσεις στο έδαφός της, σύμφωνα με κορυφαίο εγκληματολόγο, σύμφωνα με το rmx.news.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail