Ο Τραμπ αποκαλεί τον Ζελένσκι "έναν από τους μεγαλύτερους πωλητές στην ιστορία"

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επικρατέστερος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2024, επαίνεσε πρόσφατα τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως ικανό διαπραγματευτή. Ο Τραμπ παρατήρησε ότι ο Ζελένσκι είναι ικανός στο να εξασφαλίζει οικονομική βοήθεια από την Ουάσινγκτον κάθε φορά που επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Τραμπ μοιράστηκε αυτές τις σκέψεις κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στη Βαντάλια του Οχάιο, τονίζοντας την πεποίθησή του πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να προσφέρουν δάνεια στο Κίεβο αντί για επιχορηγήσεις.

Tripti Garg - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

"Θα πρέπει να τους δανείσουμε τα χρήματα, όχι να τους στείλουμε τα χρήματα, έτσι ώστε αν τα καταφέρουν - έχουν τεράστιες πιθανότητες - να μας τα επιστρέψουν", δήλωσε ο Τραμπ. "Δανείστε τους τα χρήματα, αφήστε τους να είναι λίγο σαν να πρέπει να είναι λίγο καλοί... Δανείστε τους τα χρήματα, μην τους δώσετε απλώς μια επιταγή για 60 δισεκατομμύρια δολάρια", αναφώνησε.

"Σας λέω, ο Ζελένσκι είναι ένας από τους μεγαλύτερους πωλητές στην ιστορία. Κάθε φορά που έρχεται στη χώρα, φεύγει με 50 ή 60 δισεκατομμύρια δολάρια", είπε ο Τραμπ.

"Εγώ δεν μπόρεσα ποτέ να το κάνω αυτό. Είναι πολύ καλύτερος πωλητής από εμένα", πρόσθεσε.

Από το Φεβρουάριο του 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι βασικός υποστηρικτής της Ουκρανίας εν μέσω της σύγκρουσής της με τη Ρωσία, προσφέροντας περίπου 113 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, επέκρινε πρόσφατα τις χώρες του ΝΑΤΟ για τη θεωρούμενη έλλειψη οικονομικής ευθύνης τους. Ο Τραμπ πρότεινε ότι οι χώρες αυτές "γελούν με την ηλιθιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών" που ξοδεύουν τόσα χρήματα για την Ουκρανία και πρέπει να "πληρώσουν τους λογαριασμούς τους".

Ο Μπάιντεν προτρέπει το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο για την εξωτερική βοήθεια ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια να διατίθενται για αυξημένη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. Ο πρόεδρος υποστηρίζει πως η μη ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω εδαφικές απώλειες της Ουκρανίας προς τη Ρωσία. Ωστόσο, η αντίσταση των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο έχει εμποδίσει την πρόοδο του νομοσχεδίου, παρά την έγκριση της Γερουσίας.


Επιπλέον, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία. Ο Λευκός Οίκος εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να κατασχέσει περίπου 285 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν δεσμευτεί το 2022 και να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια αυτά για την προμήθεια όπλων για την Ουκρανία.

Το σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ για τις διαπραγματευτικές ικανότητες του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες συζητήσεις σχετικά με τις στρατηγικές οικονομικής βοήθειας. Με τις εντάσεις υψηλές και τα εμπόδια στο Κογκρέσο για τα νομοσχέδια βοήθειας, το μέλλον των σχέσεων ΗΠΑ-Ουκρανίας παραμένει ένα κρίσιμο ζήτημα στην παγκόσμια πολιτική.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail