Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα επανενωθεί με όλη την Ουκρανία

Photo: government.ru by Дмитрйи Астахов is licensed under Creative Commons Attribution 4.0 International
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προτείνει το δικό του ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία

Freepen.gr - Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, πρότεινε τη δική του "ειρηνευτική φόρμουλα" για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Μιλώντας για την "ειρηνευτική φόρμουλα" του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως βίωσε "ένα ακαταμάχητο αίσθημα αηδίας που γρήγορα εξελίχθηκε σε αίσθημα ντροπής". Η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί είτε με την αμοιβαία βούληση των μερών που βασίζεται σε ένα λογικό συμβιβασμό, είτε με την παράδοση ενός από τα μέρη. Η Ουκρανία δεν επιδεικνύει τη βούλησή της να ρυθμίσει τη σύγκρουση, δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

"Η μόνη διέξοδος είναι να κατασκευάσουμε τη δική μας ρωσική φόρμουλα, μια ήρεμη, ρεαλιστική και ανθρώπινη για όλους", δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
 
Η φόρμουλα του Μεντβέντεφ περιλαμβάνει επτά σημεία.
 
- Το πρώτο σημείο της φόρμουλας του Μεντβέντεφ περιλαμβάνει τη συνθηκολόγηση, την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας και την απαγόρευση δημιουργίας παραστρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα.

- Περαιτέρω, η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να αναγνωρίσει το ναζιστικό χαρακτήρα του ουκρανικού πολιτικού καθεστώτος και να προβεί στην αποναζιστικοποίηση των αρχών της δημοκρατίας υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ, πιστεύει ο Μεντβέντεφ.

- Επιπλέον, ο ΟΗΕ θα καταγράψει την απώλεια της διεθνούς νομικής προσωπικότητας της πρώην Ουκρανίας.

- Οι νόμιμοι διάδοχοι της Ουκρανίας δε θα μπορούν να συνάπτουν στρατιωτικές συμμαχίες χωρίς τη συγκατάθεση της Μόσχας.

- Στη συνέχεια, η Ουκρανία θα διεξάγει εκλογές για την ανάδειξη του προσωρινού κοινοβουλίου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

- Στη συνέχεια, το προσωρινό κοινοβούλιο θα πρέπει να ψηφίσει νόμους για την αποζημίωση της Ρωσίας για τις απώλειες που υπέστη κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και να αναγνωρίσει ότι το έδαφος της "πρώην Ουκρανίας" είναι έδαφος της Ρωσίας.

- Σύμφωνα με το τελευταίο σημείο της "ειρηνευτικής φόρμουλας" του Μεντβέντεφ, ο ΟΗΕ θα αναγνωρίσει την πράξη επανένωσης της Ρωσίας με την Ουκρανία.

* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail