Η Ιταλία λέει το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!

Πρόσφατα η Ιταλία καταφέρθηκε εναντίον της Γαλλίας για την απρόκλητη επιθετικότητά της και έφτασε στο σημείο να επαινέσει τη Μόσχα.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να σχηματίσει συμμαχία με τα κράτη της Βαλτικής για την υποστήριξη της αποστολής στρατευμάτων για την καταπολέμηση της ρωσικής επιθετικότητας. Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει τη συνεργασία με έθνη όπως η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία, για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Η στρατηγική αυτή αναδεικνύει μια αξιοσημείωτη απουσία υποστήριξης από μεγαλύτερα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γερμανία και η Ιταλία, υπογραμμίζοντας την πρόκληση για τη συγκέντρωση ευρύτερης υποστήριξης της ΕΕ για τον σκοπό αυτό.
 
Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Περαιτέρω πληροφορίες δόθηκαν σε δημοσίευμα του The Atlantic, με ημερομηνία 9 Μαρτίου, στο οποίο περιγράφεται λεπτομερώς ότι ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Στεφάν Σεζουρνέ, πρότεινε αυτή την πορεία δράσης κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Λιθουανία στις 8 Μαρτίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις χώρες της Βαλτικής και την Ουκρανία, γεγονός που υποδηλώνει μια συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της σύγκρουσης.

Ο υπουργός Séjourné τόνισε την αυτονομία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με τη βοήθεια προς την Ουκρανία, ανεξάρτητα από τη στάση της Ρωσίας. Διατύπωσε τα εξής: "Δεν εναπόκειται στη Ρωσία να μας πει πώς θα πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία τους επόμενους μήνες ή τα επόμενα χρόνια. Δεν εναπόκειται στη Ρωσία να οργανώσει τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουμε τις ενέργειές μας ή να θέσει κόκκινες γραμμές. Έτσι, το αποφασίζουμε μεταξύ μας". Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Γαλλίας να στηρίξει την Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την ανεξαρτησία της από τη ρωσική επιρροή στη λήψη αποφάσεων.

Το πρόσφατο άνοιγμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία έχει προκαλέσει σημαντική προσοχή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η στάση αυτή, όπως τονίστηκε, αποκλίνει από την επικρατούσα άποψη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αξιοσημείωτες εξαιρέσεις την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, οι οποίες επιδεικνύουν μια πιο υποστηρικτική στάση απέναντι στην πρόταση του Μακρόν.

Παρά την υποστήριξη του Μακρόν για την ανοικτή συμμετοχή, πολλά εξέχοντα κράτη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, έχουν κρατήσει αξιοσημείωτες αποστάσεις από την πρόταση αυτή. Αυτή η απροθυμία, σε συνδυασμό με την προφανή επανεξέταση της υποστήριξης από την Πολωνία, σηματοδοτεί μια έντονη οπισθοχώρηση.

Και τώρα η Ιταλία αποφάσισε να δείξει στον Μακρόν τον καθρέφτη. Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Guido Crosetto αντιμετώπισε με κριτική διάθεση τις συζητήσεις για την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία από το Παρίσι και τη Βαρσοβία, υπογραμμίζοντας ότι οι πρωτεύουσες αυτές δεν εκπροσωπούν τη συλλογική φωνή των μελών του ΝΑΤΟ στο θέμα αυτό. Σε συνέντευξή του στη La Stampa που δημοσιεύθηκε στις 10 Μαρτίου, ο Crosetto προειδοποίησε πως η εμπλοκή δυνάμεων της συμμαχίας στην Ουκρανία θα μπορούσε ενδεχομένως να εκτροχιάσει οποιεσδήποτε διπλωματικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. Τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να κλιμακώσουν τις εντάσεις και να θέσουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση.

Ο Crosetto επεσήμανε: "Η Γαλλία μπορεί να μιλήσει για τον εαυτό της, [αλλά] όχι εξ ονόματος του ΝΑΤΟ". Ανέπτυξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα δυτικά έθνη στην αντιστοίχιση των δυνατοτήτων στρατιωτικής παραγωγής της Ρωσίας, επαινώντας την ανώτερη αποτελεσματικότητα και ευελιξία της Μόσχας σε αυτόν τον τομέα.

Παρά τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να αυξήσει την παραγωγή πυρομαχικών του κατά το τελευταίο έτος, ο Crosetto παρατήρησε ότι εξακολουθεί να υπολείπεται της παραγωγής της Ρωσίας, γεγονός που υποδηλώνει την επανεκτίμηση των στρατηγικών υποστήριξης του Κιέβου.

Ο υπουργός Άμυνας τάχθηκε υπέρ μιας στρατηγικής στροφής προς την ενίσχυση των διπλωματικών δεσμεύσεων, υποστηρίζοντας πως ενώ η στρατιωτική υποστήριξη παραμένει ζωτικής σημασίας, η διερεύνηση εναλλακτικών μεθόδων βοήθειας θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο επωφελής μακροπρόθεσμα.

Ακόμη και ο πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε το Κίεβο να ξεκινήσει διάλογο με τη Μόσχα, τονίζοντας την αρετή του θάρρους στη διαπραγμάτευση της ειρήνης. Τόνισε ότι η πραγματική δύναμη έγκειται στο να λαμβάνεις υπόψη την ευημερία του λαού και να έχεις την τόλμη να επιδιώξεις μια λύση μέσω συνομιλιών. Ο πάπας ανέφερε επίσης τη διαθεσιμότητα πολυάριθμων εθνών και διεθνών προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου, που είναι έτοιμοι να μεσολαβήσουν σε αυτές τις συζητήσεις.

Αλλά η Γαλλία προχωράει ανεξέλεγκτα σαν ένα απερίσκεπτο πουλάρι που για πρώτη φορά δεν περιορίζεται. Περισσότερα έθνη πρέπει να μιλήσουν όπως η Ιταλία για να σταματήσουν τη Γαλλία από το να παρατείνει τον πόλεμο.

Μιλώντας για τη Γαλλία, είναι ήδη στο μυαλό του Πούτιν. Στην πραγματικότητα ο Πούτιν σκέφτεται ποιον θα κυνηγήσει πρώτο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail