Κράτος της ΕΕ αρχίζει την απέλαση Ρώσων

pixabay / mmamontov
Freepen.gr - Η Λετονία έχει αρχίσει επίσημα τις απελάσεις Ρώσων. Οι πολίτες του γειτονικού κράτους που είτε δεν κατάφεραν να υποβάλουν αίτηση για νέα άδεια παραμονής στη χώρα της ΕΕ είτε να περάσουν με επιτυχία τις εξετάσεις κρατικής γλώσσας υπόκεινται σε αναγκαστική απέλαση, ανακοίνωσε η επικεφαλής του Γραφείου Υποθέσεων Ιθαγένειας και Μετανάστευσης (PMLP) της Λετονίας, Maira Roze.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί εντολές εξόδου σε έξι Ρώσους πολίτες- δύο έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα, δήλωσε η Roze σε συνέντευξή της στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα LTV την Παρασκευή.

Συνολικά 1.017 Ρώσοι φέρονται να μην έχουν συμμορφωθεί με τον λετονικό μεταναστευτικό νόμο, είπε η ίδια, και θα τους δοθούν εντολές να φύγουν εντός 30 ημερών, πρόσθεσε η επικεφαλής του PMLP.

Σύμφωνα με τη Roze, όσοι αρνηθούν να συμμορφωθούν θα απελαθούν με τη βία. Οι πληροφορίες έχουν ήδη διαβιβαστεί στην υπηρεσία συνοριοφυλακής της Λετονίας, είπε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του PMLP, από τους 1.017 Ρώσους πολίτες, οι 213 είχαν προηγουμένως εγκαταλείψει τη Λετονία μέσω άλλης χώρας της ΕΕ.

Το 2022, το λετονικό κοινοβούλιο ψήφισε νομοθεσία που επέβαλε ότι οι άδειες παραμονής που είχαν εκδοθεί στους Ρώσους θα έληγαν την 1η Σεπτεμβρίου 2023, εκτός εάν έπαιρναν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει πως γνώριζαν την τοπική γλώσσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail