Το Ισραήλ σε λάθος δρόμο που επέβαλαν οι ΗΠΑ

Valery Sharifulin/TASS
Freepen.gr - Το Ισραήλ έχει ακολουθήσει από λάθος το δρόμο που του επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνεδρίαση του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διευθέτηση της παλαιστινο-ισραηλινής σύγκρουσης.

"Το γεγονός πως οι άνθρωποι στην περιοχή, ιδιαίτερα οι Ισραηλινοί πολιτικοί, αντιλαμβάνονται και ακολουθούν τον δρόμο που τους επιβάλλουν οι "εξαιρετικοί" - οι ΗΠΑ - έχει επιδεινώσει και φέρει πιο κοντά αυτή την καταστροφική κατάσταση στην περιοχή, της έχει δώσει μια απόκοσμη δυναμική, την έχει προκαλέσει", είπε η ίδια.

"Οι ΗΠΑ έκαναν τα πάντα για να καταστρέψουν το "κουαρτέτο" των διεθνών διαμεσολαβητών για τη Μέση Ανατολή - τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ και την ΕΕ", συνέχισε η διπλωμάτης. "Οι ΗΠΑ έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν την υλοποίηση του διεθνούς δικαίου σε αυτή την περιοχή". Η Ζαχάροβα τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ "χρηματοδότησαν τη Χαμάς και έκαναν τα πάντα για να διασπάσουν την παλαιστινιακή ενότητα".

Η διπλωμάτης επέστησε την προσοχή στο γεγονός πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει επανειλημμένα παροτρύνει τους δυτικούς ηγέτες να διευθετήσουν τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και προειδοποίησε πως ίσως είναι πολύ αργά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail