Η Ουκρανία σχεδιάζει νέα αντεπίθεση - διοικητής χερσαίων δυνάμεων

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Ουκρανία σχεδιάζει να αναδιοργανώσει τα στρατεύματά της και να εξαπολύσει νέα αντεπίθεση φέτος, δήλωσε ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων.

Μιλώντας στο ICTV την Τετάρτη, ο αντιστράτηγος Aleksandr Pavlyuk δήλωσε ότι ο πιο επιτακτικός στόχος είναι να σταματήσει η ρωσική προέλαση και να ανασυγκροτηθούν οι ουκρανικές μονάδες, ώστε οι εξαντλημένες δυνάμεις να αποσυρθούν από τη γραμμή του μετώπου και να αναπληρωθούν. Αυτό θα επιτρέψει τότε στο Κίεβο να "δημιουργήσει μια ομάδα κρούσης και να πραγματοποιήσει ενέργειες αντεπίθεσης".

"Νομίζω πως θα σταθεροποιήσουμε την κατάσταση σύντομα", δήλωσε ο Παβλιούκ, προσθέτοντας ότι η διοίκηση προσπαθεί "να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προετοιμάσει τα στρατεύματα για πιο ενεργές ενέργειες και να καταλάβει την πρωτοβουλία".

Ο ουκρανικός στρατός χάνει έδαφος στο Ντονμπάς, όπου οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον περασμένο μήνα τη βαριά οχυρωμένη πόλη Αβντέεβκα. Η απώλεια σημειώθηκε εν μέσω της επιδεινούμενης έλλειψης πυρομαχικών του Κιέβου και των καθυστερήσεων στις παραδόσεις δυτικής στρατιωτικής βοήθειας.

Η τελευταία μεγάλη αντεπίθεση της Ουκρανίας κατέληξε σε αποτυχία, με αποτέλεσμα βαριές απώλειες και την καταστροφή πολλών αρμάτων μάχης και άλλου υλικού που προμήθευε η Δύση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail