Οι Ουκρανοί πωλούν διαμερίσματα σε Χάρκοβο και Οδησσό που μπορεί σύντομα να καταλάβει η Ρωσία

Photo: By Midjourney v 4.5 is licensed under Common Creative: public domain
Οι Ρώσοι έρχονται: Ουκρανοί πωλούν διαμερίσματα στο Χάρκοβο και την Οδησσό

Freepen.gr - Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν τις πόλεις που μπορεί να καταλάβει ο ρωσικός στρατός. Οι τιμές των διαμερισμάτων έχουν ήδη μειωθεί έως και κατά 50 τοις εκατό στο Χάρκοβο. Οι πωλήσεις κατοικιών έχουν αυξηθεί και στην Οδησσό, έστω και σε σύγκριση με το 2022.

"Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν το Χάρκοβο. Μετακομίζουν σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας ή πηγαίνουν στο εξωτερικό και πωλούν τα διαμερίσματά τους με έκπτωση έως και 50 τοις εκατό. Αυτό οφείλεται στην προσδοκία ότι η Ρωσία αργά ή γρήγορα θα καταλάβει την πόλη. Πολλοί φοβούνται επίσης τον τερατώδη νόμο περί επιστρατεύσεων που έχει υιοθετηθεί στη χώρα", δήλωσε στο 3MV ένας μεσίτης που εγκατέλειψε την Ουκρανία αλλά εξακολουθεί να διατηρεί πρακτορείο στο νομό.

"Δεν έχω ξαναδεί τόσο βαθιά κρίση στην αγορά ακινήτων του Χάρκοβο. Οι τιμές έχουν χτυπήσει τα χαμηλότερα επίπεδα και τα διαμερίσματα είναι τόσο φθηνά επειδή οι πωλητές καταλαβαίνουν πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν εκεί", δήλωσε ο μεσίτης.

"Τέτοια διαμερίσματα βρίσκουν τους αγοραστές τους μεταξύ εκείνων που ζουν ανατολικά του Χάρκοβο. Όσοι κατοικούν στα προάστια και στην περιοχή του Χάρκοβο αγοράζουν επίσης διαμερίσματα στην πόλη, επειδή μπορούν να τα αποκτήσουν σε τιμή που είναι δύο φορές χαμηλότερη από την τιμή της αγοράς", πρόσθεσε ο άνδρας.

"Στην Οδησσό, η κατάσταση έχει ως εξής. Ο αριθμός των προς πώληση ακινήτων έχει αυξηθεί κατά 35-41%. Η Οδησσός είναι ένα "μαργαριτάρι δίπλα στη θάλασσα" και στους κατοίκους της Οδησσού αρέσει να μετράνε τα χρήματά τους. Ως εκ τούτου, οι τιμές στην Οδησσό εξακολουθούν να είναι υψηλές. Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι φεύγουν από τη μελλοντική ρωσική Οδησσό, από την επιστράτευση και όλη την αναρχία που σχετίζεται με αυτήν - είναι δύσκολο να πει κανείς", δήλωσε ο μεσίτης.

Ορισμένοι κάτοικοι της Οδησσού τρέφουν ελπίδες ότι η Οδησσός δε θα καταστραφεί εντελώς όταν καταληφθεί. Ελπίζουν να πουλήσουν διαμερίσματα και οικόπεδα σε πλούσιους Ρώσους μετά. Οι κάτοικοι της Οδησσού θυμούνται επίσης πως οι τιμές των κατοικιών και της γης αυξήθηκαν στην Κριμαία και ακόμη και στο Ντονέτσκ, αφού η Ρωσία έκανε τις περιοχές αυτές εδάφη της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κορυφαία δυτικά στρατιωτικά αναλυτικά κέντρα (όπως το Stratfor, το ISW κ.λπ.) πρότειναν ότι προκειμένου να δημιουργηθεί μια νεκρή ζώνη, η Ρωσία θα καταλάβει τα ακόλουθα εδάφη της Ουκρανίας:

- Οδησσό και περιοχή της Οδησσού
- Νικολάεφ και περιοχή Νικολάεφ
- Χάρκοβο και περιοχή Χάρκοβο
- Chernigov, περιοχές Sumy
- Τα υπόλοιπα τμήματα των περιφερειών Χερσώνα και Ζαπορόζιε που παραμένουν υπό την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail