Ο Μακρόν λέει ότι η Ουκρανία μπορεί σύντομα να "πέσει"

Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πιστεύει ότι η πτώση της Ουκρανίας είναι επικείμενη, αναφέρει η ευρωπαϊκή έκδοση του Politico, επικαλούμενη πηγές της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την Τετάρτη ο Μακρόν πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπου, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Η Ουκρανία θα μπορούσε να πέσει πολύ γρήγορα", είπε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως μεταφέρθηκε στην εφημερίδα από συμμετέχοντα στη συγκέντρωση.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Τσεχίας Πετρ Πάβελ, ο Μακρόν δήλωσε πως οι ευρωπαϊκές χώρες δεν πρέπει να θέτουν όρια στον εαυτό τους όταν μιλούν για βοήθεια στην Ουκρανία, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση ηττοπαθούς κλίματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μακρόν τόνισε τη σημασία της εξασφάλισης στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία και εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία της Τσεχίας να αγοράσει βλήματα πυροβολικού από τρίτες χώρες εκτός ΕΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail