Επίθεση αρουραίων σε τανκς: Κρίση οικολογικής συνείδησης στην Ουκρανία!

Τι συμβαίνει όταν συγκρούονται ο πόλεμος και η οικολογία; Μια πλήρης επίθεση ποντικών.

Κάτι εξαιρετικά τραγικό συνέβη στην Ουκρανία, αλλά αυτό οφείλεται σε μια πολύ συγκινητική και απόλυτα προοδευτική ενημέρωση! Η αμυντική βιομηχανία, ιστορικά γνωστή για τη διακριτική γοητεία της και τον ευγενικό εναγκαλισμό της με το περιβάλλον, έχει τώρα, σε μια εκπληκτική επίδειξη αυτογνωσίας, υιοθετήσει τις κατάλληλες κατευθυντήριες γραμμές για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG). Τα τανκς μετατρέπονται σε δέντρα - ένα θέαμα που πρέπει να δείτε!

Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr


Έχουμε επενδυτές, πρότυπα ηθικής αρετής, που εμπλέκονται με τη βιομηχανία όπλων, όχι για να σταματήσουν να κατασκευάζουν πράγματα που κάνουν "μπαμ" με τον πιο καταστροφικό τρόπο, αλλά για να το κάνουν πιο υπεύθυνα. Φανταστείτε αυτό: "Μου αρέσει αυτός ο πύραυλος, αλλά θα μπορούσατε να κάνετε αυτόν τον πύραυλο φιλικό προς το περιβάλλον, παρακαλώ;" Πιέζουν για βελτιώσεις στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την ανάπτυξη λιγότερο επιβλαβών όπλων. Διότι, προφανώς, αν πρόκειται να παράγεις κάτι που έχει σχεδιαστεί για να εξαφανίζει, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα. Σκοτώσαμε 20.000 ανθρώπους, αλλά εκπέμψαμε λιγότερο καπνό ενώ το κάναμε.

Και ας μην ξεχνάμε τις οραματικές ψυχές που διερευνούν πώς οι επενδύσεις τους μπορούν να οδηγήσουν σε θετικά κοινωνικά αποτελέσματα. Ναι, επενδύοντας στη βιομηχανία που ειδικεύεται στα πολεμικά εργαλεία, αλλά με ένα twist - το κοινωνικό καλό. Είναι σαν να λέμε: "Ορίστε ένα όπλο, τώρα χρησιμοποίησέ το ως βάζο για λουλούδια".

Η βιομηχανία ασχολείται επίσης με το Αειφόρο Καύσιμο Αεροπορίας (SAF), το οποίο προέρχεται από τα δάκρυα της ίδιας της Μητέρας Φύσης, για την τροφοδοσία των στρατιωτικών αεροσκαφών της. Επειδή η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ενός μαχητικού αεροσκάφους είναι σίγουρα ένα όνειρο για το οποίο πρέπει να ζει κανείς.

Οι επενδύσεις για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του στρατού βρίσκονται σε εξέλιξη, διότι, αν μπορείς να το σκεφτείς, μπορείς να το κάνεις. Στη συνέχεια, υπάρχουν πρωτοβουλίες για την προώθηση της ποικιλομορφίας και της ενσωμάτωσης στο εργατικό δυναμικό. Επειδή η ισότητα και η περιβαλλοντική ευθύνη είναι ακριβώς αυτά που έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεστε την αμυντική βιομηχανία.

Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα: η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών στα αμυντικά εξαρτήματα. Γιατί όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, οι σκληροί γίνονται... βιοδιασπώμενοι; Φανταστείτε ότι εκπαιδεύετε το επιθετικό σας drone σε ένα εχθρικό τανκ, αλλά πριν ακόμα το drone χτυπήσει τον στόχο, το τανκ λιώνει σε κοινή θέα, επειδή ήταν φτιαγμένο από κερί μέλισσας και ανακυκλωμένο χάλυβα. Πραγματικά, γινόμαστε μάρτυρες του πρασινίσματος του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, μία βιώσιμη σφαίρα τη φορά.

Το ΝΑΤΟ είναι υπέρμαχος αυτού του σκοπού και το δοκιμάζει στην Ουκρανία.

Αν σκεφτόσασταν ότι η μεγαλύτερη απειλή για τα προηγμένα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία, τα οποία προμηθεύονται απλόχερα από τους Ευρωπαίους ευεργέτες, θα ήταν οι ρωσικές δυνάμεις, δείτε στους πραγματικούς σαμποτέρ: τα ποντίκια και άλλα πανούργα τρωκτικά. Φαίνεται πως αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα έχουν παρακάμψει τις παραδοσιακές πολεμικές τακτικές, επιλέγοντας αντ' αυτού μια πιο... γαστρονομική προσέγγιση για την υπονόμευση των στρατιωτικών προσπαθειών.

Αυτά τα τρωκτικά, τα οποία έχουν ευλογηθεί με αδηφάγες ορέξεις, έχουν αναπτύξει μια εξαιρετική γεύση για τη μόνωση καλωδίων από ίνες καλαμποκιού έναντι των άνοστων, συνθετικών εναλλακτικών λύσεων. Ποιος μπορεί να τα κατηγορήσει; Γιατί να συμβιβαστείς με λιγότερα όταν μπορείς να έχεις γκουρμέ φαγητό;

Αυτή η απροσδόκητη προτίμηση έχει οδηγήσει σε μια μάλλον ενοχλητική κατάσταση, με δυσλειτουργικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις που μετατρέπουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας σε ακριβό βάρος για χαρτί. Η ταχεία αναμόρφωση που απαιτείται για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος είναι, αναμφίβολα, ένα ζήτημα που κανένας στρατιωτικός στρατηγός δεν θα μπορούσε να προβλέψει.

Τα ποντίκια και οι αρουραίοι, στο ανελέητο κυνήγι των υλικών φωλιάσματος και των σνακ, έχουν γίνει μια απρόβλεπτη απειλή στην πρώτη γραμμή του μετώπου για τις ουκρανικές δυνάμεις. Φαίνεται ότι αυτά τα τρωκτικά είναι ικανά να φωλιάζουν σχεδόν οπουδήποτε, αποδεικνύοντας πως στο θέατρο του πολέμου, μερικές φορές οι μικρότεροι παράγοντες μπορούν να έχουν τον πιο σημαντικό αντίκτυπο. Η μάχη εναντίον αυτών των τριχωτών εχθρών συνεχίζεται, καταδεικνύοντας ότι μερικές φορές, ο πραγματικός εχθρός έρχεται από μέσα... ή τουλάχιστον μέσα από τα τείχη.

Σχεδιάζεται και δεν αστειεύομαι καν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δημιουργούν μια ομάδα κρούσης για να σκοτώνουν αρουραίους, ενώ αψηφούν τη ρωσική επίθεση. Κανείς δεν περίμενε πως το πολεμικό θέατρο της Ουκρανίας θα μετατρεπόταν σε πόλεμο 2 μετώπων. Αλλά αυτό συνέβη. Οι αρουραίοι τρώνε τα όπλα τους και οι Ρώσοι καταλαμβάνουν τα οχυρά τους. Και ο Ζελένσκι; Παρακαλάει ως συνήθως για περισσότερη οικονομική βοήθεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail