Χαμενεΐ: Ο Άξονας της Αντίστασης ματαίωσε τα περιφερειακά σχέδια των ΗΠΑ

Freepen.gr - Ο ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Ayatollah Seyyed Ali Khamenei επαίνεσε τις αντι-ισραηλινές επιχειρήσεις των αντιστασιακών ομάδων στην Παλαιστίνη, το Λίβανο, την Υεμένη και το Ιράκ.

Ο Άξονας της Αντίστασης έχει επιδείξει τις δυνατότητές του και έχει διαταράξει αποτελεσματικά τους στρατηγικούς υπολογισμούς της Ουάσιγκτον στη Δυτική Ασία, δήλωσε ο Χαμενεΐ.

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ επέκτεινε τις παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τον εορτασμό του Περσικού Νέου Έτους στην Τεχεράνη την Τετάρτη.

Ο Ηγέτης δήλωσε ότι η μακροχρόνια φιλοδοξία των Ηνωμένων Πολιτειών να κυριαρχήσουν στην περιοχή έχει υπονομευθεί από την ανθεκτικότητα του Άξονα της Αντίστασης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πλέον άλλη επιλογή από το να αποσυρθούν από την περιοχή, δήλωσε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Διέψευσε τους δυτικούς ισχυρισμούς ότι το Ιράν ενορχηστρώνει κάθε πράξη αντίστασης στην περιοχή, διευκρινίζοντας πως ενώ το Ιράν υποστηρίζει αυτά τα κινήματα, αυτά λειτουργούν από μόνα τους.

Επισημαίνοντας τη δεινή θέση των Παλαιστινίων, ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ δήλωσε ότι κανένας ευσυνείδητος άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός μπροστά στη γενοκτονική καταπίεση που έχει αναλάβει το ισραηλινό καθεστώς στη Γάζα.

Ο ηγέτης είπε πως η Ουάσινγκτον έχει αναδειχθεί ως "μεγάλος χαμένος" στον πόλεμο στη Γάζα.

Η ακλόνητη υποστήριξη που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Ισραήλ έχει βλάψει σοβαρά την παγκόσμια φήμη τους, υποδαυλίζοντας δέκα φορές περισσότερο μίσος προς την Ουάσιγκτον στην περιοχή, δήλωσε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ.

'Η Γάζα έδειξε την ευθραυστότητα του Ισραήλ'

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ δήλωσε πως η ισραηλινή εκστρατεία θανάτου και καταστροφής στη Γάζα έχει καταδείξει την ευθραυστότητα του καθεστώτος, δεδομένου του αγώνα του να βγει από το "τέλμα" του πολιορκημένου παλαιστινιακού εδάφους.

"Το σιωνιστικό καθεστώς είναι ηττημένο είτε βγει από τη Γάζα είτε όχι".

Το Ισραήλ μαστίζεται πλέον από βαθιές διαιρέσεις στο εσωτερικό του, είπε ο Ηγέτης, και οι εσωτερικές διαμάχες επιταχύνουν την παρακμή του καθεστώτος.

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ καυτηρίασε την αδιαφορία ορισμένων δυτικών ηγετών απέναντι στην κατάσταση στη Γάζα και τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους προς το Ισραήλ.

"Πάνω από 30.000 άνθρωποι σφαγιάστηκαν, από βρέφη μέχρι εφήβους, από νέους μέχρι ηλικιωμένους, άνδρες ή γυναίκες, μέχρι ασθενείς... Τα σπίτια τους καταστράφηκαν", δήλωσε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ.

"Ο πολιτισμένος κόσμος παρακολουθεί και όχι μόνο δεν αποτρέπει [αυτές τις φρικαλεότητες] αλλά τις διευκολύνει".

Ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι η ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης είναι μια "μεγάλη αδικία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail