«Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα επηρεάσει αρνητικά την ασφάλεια της Ευρώπης»

Φωτογραφία: Φινλανδικές αμυντικές δυνάμεις
Freepen.gr - Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα έχει εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στην ασφάλεια της περιοχής της Βαλτικής· η Μόσχα θα προχωρήσει σε αντίποινα για να σταματήσει τις απειλές και να αποτρέψει την αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της Ρωσίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα έχει εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στο επίπεδο σταθερότητας στην Ευρώπη και την περιοχή της Βαλτικής. Η εγκατάλειψη της μακροπρόθεσμης πολιτικής της στρατιωτικής μη δέσμευσης και η ένταξη στις τάξεις ενός ανοιχτού μπλοκ εχθρικού προς τη Ρωσία είναι απίθανο να αυξήσει την αίσθηση ασφάλειας μεταξύ των απλών Σουηδών», είπε η Ζαχάροβα σε μια ενημέρωση.

«Δεν θα επιτρέψουμε την αποδυνάμωση της ασφάλειάς μας, το έχει δηλώσει επανειλημμένα η ρωσική ηγεσία. Θα λάβουμε αντίμετρα πολιτικού, στρατιωτικού-τεχνικού χαρακτήρα για να σταματήσουμε τις απειλές για την αμυντική ικανότητα της χώρας μας. Θα καθορίσουμε το συγκεκριμένο περιεχόμενό τους καθώς λαμβάνονται μέτρα στο πλαίσιο της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής ανάπτυξης συστημάτων κρούσης, όπλων και δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο έδαφος αυτής της χώρας», πρόσθεσε η διπλωμάτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail