Ανίκανο να κερδίσει στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ κλιμακώνει νέα μέτωπα

Freepen.gr - Εν μέσω των συνεχιζόμενων μαχών στα ουκρανικά μέτωπα, τα ρωσικά πλήγματα ακριβείας καταστρέφουν τις ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές στα μετόπισθεν. Τα πρόσφατα κύματα ρωσικών επιδρομών έχουν ως στόχο τις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας, όπου έχουν συσσωρευτεί μεγάλα αποθέματα στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού, αναφέρει το southfront.press.

Χθες το βράδυ αναφέρθηκαν ρωσικά πλήγματα στην περιοχή του Χάρκοβο. Στην DPR, μια ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών καταστράφηκε στο Dobropolie. Μαζικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την ουκρανική φρουρά στο χωριό Novomikhailovka, όπου ήδη διεξάγονται μάχες στο κέντρο.

Τη νύχτα της 3ης Μαρτίου, ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν δύο προσωρινά σημεία ανάπτυξης του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού που ήταν κρυμμένα σε σχολεία στο Μίρνογκραντ- στους στόχους περιλαμβάνεται επίσης ένα πεδίο εκπαίδευσης της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας στην περιοχή Τσούγκουεφ.

Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν τις προσπάθειες επίθεσης σε ρωσικές εγκαταστάσεις στα μετόπισθεν. Εκτός από τους συνεχείς βομβαρδισμούς και τα χτυπήματα κατά αμάχων στην DPR και σε μικρά ρωσικά συνοριακά χωριά, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστρέφονται καθημερινά βαθύτερα στα ρωσικά μετόπισθεν.

Οι ουκρανικές δυνάμεις επανέλαβαν τις επιθέσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας την περασμένη εβδομάδα. Αφού αναχαιτίστηκαν αρκετά ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι Storm Shadow στα δυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, δεκάδες UAV στόχευσαν το ανατολικό τμήμα της χερσονήσου. Στις 3 Μαρτίου, 38 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν καθ' οδόν προς μια αποθήκη πετρελαίου στη Φεοντόσια. Η αυξανόμενη κλίμακα των ουκρανικών χτυπημάτων μπορεί να σηματοδοτεί μια άλλη επερχόμενη μαζική επίθεση στην Κριμαία. Ο στόχος μπορεί να είναι η γέφυρα της Κριμαίας, η οποία μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από τα όπλα και τα αναγνωριστικά μέσα του ΝΑΤΟ. Η πρόσφατη διαρροή συνομιλίας Γερμανών αξιωματικών επιβεβαίωσε ότι μια τέτοια επίθεση προετοιμάζεται από τον στρατό του ΝΑΤΟ.

Μια άλλη κατεύθυνση της πιθανής κλιμάκωσης είναι η βορειοδυτική περιοχή της Ρωσίας και η πόλη της Αγίας Πετρούπολης. Το βράδυ της 3ης Μαρτίου, ένα μεγάλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος γεμάτο με 20 κιλά εκρηκτικά ανακαλύφθηκε στο έδαφος μιας τοπικής αποθήκης πετρελαίου.

Την προηγούμενη ημέρα, η πόλη της Αγίας Πετρούπολης είχε στοχοποιηθεί δύο φορές από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το πρωί της 2ας Μαρτίου, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσε ζημιές σε ένα πολιτικό κτίριο στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης. Το βράδυ, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε περισσότερους στόχους πάνω από τις ακτές του Κόλπου της Φινλανδίας.

Αυτές δεν είναι οι πρώτες επιθέσεις με στόχο τα βορειοδυτικά εδάφη της Ρωσίας, αλλά ο ένοχος δεν έχει τιμωρηθεί ακόμη. Πράγματι, ορισμένα UAV μπορούν να φτάσουν σε στόχους που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 1000 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, αλλά είναι επίσης πιθανό τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να εκτοξεύτηκαν από τα εδάφη των κρατών της Βαλτικής.

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση ρουτίνας χωρίς δραστική κλιμάκωση θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη νίκη της Ρωσίας. Σε μια προσπάθεια να διαταράξουν την τρέχουσα πορεία της σύγκρουσης, οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε λεπτό πάγο και αναγκάζονται να προβούν σε εκτεταμένες πολιτικές και στρατιωτικές ενέργειες για την κλιμάκωση του πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail