Τα ρωσικά αντίποινα τιμωρούν το Κίεβο για τις επιθέσεις στα σύνορα

Freepen.gr - Σε απάντηση στις ουκρανικές προκλήσεις στα ρωσικά σύνορα, ο ρωσικός στρατός επανέλαβε τα μαζικά πλήγματα σε ουκρανικές στρατηγικές υποδομές, γράφει το southfront.press.

Το πρωί της 21ης Μαρτίου, τουλάχιστον 11 ρωσικά στρατηγικά πυραυλοφόρα εξαπέλυσαν πλήγματα κατά της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal. Σύμφωνα με ουκρανικές αναφορές, κύριος στόχος ήταν η ουκρανική πρωτεύουσα, όπου βροντοφώναξαν τουλάχιστον 3 σειρές εκρήξεων.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, περισσότερες ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν στις περιοχές του Χάρκοβο και του Μυκολαίβ, καθώς και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Για παράδειγμα, το εργοστάσιο Zarya, το οποίο είναι μία από τις βασικές επιχειρήσεις του ουκρανικού αμυντικού βιομηχανικού συμπλέγματος, δέχθηκε επίθεση στο Μυκολάιβ.

Τα πλήγματα είχαν στόχο να αποσπάσουν την προσοχή της ουκρανικής αεράμυνας. Η κύρια επίθεση εξαπολύθηκε τη νύχτα της 22ας Μαρτίου. Ο ρωσικός στρατός πέτυχε στρατηγικό αιφνιδιασμό χάρη στα "ψεύτικα" πλήγματα στο Κίεβο και η προετοιμασία για την επερχόμενη καταστροφική επίθεση έμεινε απαρατήρητη από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, στις 22 Μαρτίου, περίπου 90 ρωσικοί πύραυλοι κρουζ και βαλλιστικοί πύραυλοι και 60 UAV καμικάζι στόχευσαν την Ουκρανία. Οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας φέρονται να αναχαίτισαν μόνο 35 πυραύλους.

Τα πλάνα των μεγάλων ζημιών σε όλη τη χώρα εμπόδισαν το καθεστώς του Κιέβου να κρύψει την αλήθεια. Η ουκρανική αεράμυνα ενισχυμένη με συστήματα του ΝΑΤΟ απέτυχε.
 
Στους στόχους των πυραυλικών πληγμάτων περιλαμβάνονταν οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας. Ένα πλήγμα ακριβείας κατέστρεψε το μηχανοστάσιο του υδροηλεκτρικού σταθμού Dnipro στην περιοχή Ζαπορίζια.

Ένα άλλο πλήγμα ακριβείας έπληξε τον TPP Ladyzhenskaya στην περιοχή Vinnytsia. Στην περιοχή του Χάρκοβο, ο TPP Zmievskaya και ο CHP-3 τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Ένα από τα χτυπήματα έπληξε τον μεγαλύτερο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Δυτική Ουκρανία, τον TPP Burshtyn. Αναφέρθηκαν επίσης σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Οδησσού.

Μαζί με τις ενεργειακές υποδομές, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν και ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Μία από τις εγκαταστάσεις της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας δέχθηκε επίθεση στο Ντνίπρο. Ένας εκτοξευτής συστήματος αεράμυνας φέρεται επίσης να καταστράφηκε στην πόλη.

Εκρήξεις βροντοφώναξαν στο Κρεμεντσούκ στην περιοχή της Πολτάβα και στο αεροδρόμιο Κανάτοβο στην περιοχή του Κίροβογκραντ.
 
Μια σειρά χτυπημάτων κατέστρεψε τοποθεσίες του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού, επιτελεία και αποθήκες στη Ζαπορίζια, το Χάρκοβο, το Krivyi Rih, το Cherkassy και άλλες πόλεις.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ρωσικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών. Μεμονωμένα καθημερινά πλήγματα ακριβείας σε τοπικές ενεργειακές εγκαταστάσεις έχουν διαταράξει τις λειτουργίες των στρατιωτικών επιχειρήσεων- αλλά δεν υπήρξαν τέτοιες βαριές μαζικές επιθέσεις στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες. Ως άλλη χειρονομία καλής θέλησης, η Μόσχα επέτρεψε στο Κίεβο να παρέχει στους πολίτες του θέρμανση και ηλεκτρική ενέργεια. Σε απάντηση, οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, σκοτώνοντας Ρώσους πολίτες, προκειμένου να εκπληρώσουν τις επιθυμίες των ΝΑΤΟϊκών προστατών τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail