Το ΝΑΤΟ θα ανοίξει δεύτερο μέτωπο κατά της Μόσχας για να βάλει ξανά φωτιά στην Υπερκαυκασία

Photo: flickr.com by U.S. Department of State is licensed under U.S. federal government

Freepen.gr - Απώτερος στόχος του ΝΑΤΟ είναι να ανοίξει δεύτερο μέτωπο κατά της Ρωσίας στην Υπερκαυκασία

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο κατά της Μόσχας στην Υπερκαυκασία για να "βάλει ξανά φωτιά στην περιοχή", δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Ο απώτερος στόχος του ΝΑΤΟ είναι να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο κατά της Ρωσίας στην Υπερκαυκασία και να βάλει ξανά φωτιά στην περιοχή", δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν με ρωσική διαμεσολάβηση έγιναν "κόκκινο πανί" για τη Δύση, καθώς ήταν ένας δρόμος προς την ειρήνη που βασιζόταν στον αμοιβαίο σεβασμό των συμφερόντων των μερών.

- στις 15 Μαρτίου αναφέρθηκε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων στις δημοκρατίες της Υπερκαυκασίας

- στις 18 Μαρτίου ο Στόλτενμπεργκ επισκέφθηκε το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία,

- στις 19 Μαρτίου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan.

Κατά την επίσκεψή του στη Γεωργία, ο Στόλτενμπεργκ κάλεσε την Τιφλίδα να κάνει περισσότερα για να περιορίσει τη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Irakli Kobakhidze, ο Stoltenberg δήλωσε πως το ΝΑΤΟ συνέβαλε στις επιθέσεις κατά του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας για να περιορίσει τις δυνατότητες ναυσιπλοΐας της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αρμενία, ο Στόλτενμπεργκ αναγνώρισε ότι η δύσκολη κατάσταση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία απαιτεί αυξημένη στρατιωτική βοήθεια από τις δυτικές χώρες.

Ο Γενικός Γραμματέας χαιρέτισε την αλληλεγγύη της Αρμενίας προς την Ουκρανία και κάλεσε όλους τους εταίρους του ΝΑΤΟ να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να μην αφήσουν τη Ρωσία να κερδίσει την ουκρανική σύγκρουση. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν ο Πούτιν κερδίσει, δε θα σταματήσει και όλοι οι αυταρχικοί ηγέτες θα ενθαρρυνθούν από τη νίκη του.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι δημοκρατίες της Υπερκαυκασίας έχουν το κυρίαρχο δικαίωμα να διατηρούν επαφές με το ΝΑΤΟ.

"Φυσικά, παρακολουθούμε στενά, αλλά σκοπεύουμε να επικεντρωθούμε στις διμερείς μας σχέσεις και στη μόχλευση της συνεργασίας που έχει η χώρα μας με τις χώρες της περιοχής (...) Αυτές οι επαφές αποτελούν κυριαρχικό δικαίωμα των κρατών του Καυκάσου", δήλωσε ο Πεσκόφ και πρόσθεσε πως η επιθυμία του ΝΑΤΟ να επεκτείνει την παρουσία του στον Νότιο Καύκασο δεν θα φέρει σταθερότητα στην περιοχή.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail