Η συσσώρευση ρωσικού ντίζελ σε δεξαμενόπλοια φτάνει σε προ-πανδημικά υψηλά επίπεδα - Bloomberg

pixabay / Sekau67
Freepen.gr - Ο όγκος του ρωσικού ντίζελ σε πλωτή αποθήκευση στη θάλασσα έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από τουλάχιστον το 2017 αυτό το μήνα, ανέφερε το Bloomberg την Παρασκευή, επικαλούμενο στοιχεία από την εταιρεία ενεργειακών αναλύσεων Kpler.

Κατά τις δέκα ημέρες έως τις 17 Μαρτίου, κατά μέσο όρο 6,2 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού ντίζελ κρατήθηκαν σε δεξαμενόπλοια, ανέφερε το πρακτορείο. Αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ποσότητα ντίζελ σε πλωτή αποθήκευση εδώ και αρκετά χρόνια και υπερβαίνει τα επίπεδα από τις αρχές του 2023, όταν η ΕΕ απαγόρευσε το ρωσικό πετρέλαιο και τα πετρελαιοειδή που μεταφέρονται δια θαλάσσης, έδειξαν τα στοιχεία.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η ΕΕ, η G7 και οι συμμαχικές χώρες επέβαλαν εμπάργκο και ανώτατο όριο τιμών 60 δολαρίων ανά βαρέλι στο ρωσικό αργό, στο πλαίσιο των κυρώσεων για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Παρόμοιοι περιορισμοί θεσπίστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο για τις εξαγωγές πετρελαιοειδών.

Το τελευταίο απόθεμα ξεπέρασε επίσης τη συγκέντρωση που παρατηρήθηκε το 2020, όταν η πανδημία του Covid-19 έπληξε την παγκόσμια ζήτηση καυσίμων, αναφέρει το άρθρο. 

Ο όγκος του ντίζελ στην πλωτή αποθήκευση είναι υψηλός για τα ιστορικά δεδομένα και δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την υπεραφθονία, σημειώνει το πρακτορείο, υποδηλώνοντας πως η αυστηρότερη επιβολή των κυρώσεων των ΗΠΑ στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας θα μπορούσε να είναι ένας λόγος.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν εντείνει τις κυρώσεις για το ρωσικό αργό τους τελευταίους μήνες, βάζοντας στη μαύρη λίστα διάφορους μεσάζοντες και μεμονωμένα πλοία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που διαχειρίζεται η κρατική ρωσική εταιρεία δεξαμενόπλοιων Sovcomflot.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail