Bloomberg: Οι συνομιλίες που διέρρευσαν προκάλεσαν ρήγμα μεταξύ Γερμανίας και συμμάχων

Foto: Bundesregierung/Bergmann
Freepen.gr - Το σκάνδαλο με τη διαρροή συνομιλίας αξιωματικών των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων αναζωπύρωσε το χάσμα μεταξύ της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και των συμμάχων σχετικά με την προμήθεια νέων όπλων στο Κίεβο, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές του ΝΑΤΟ.

"Οι χώρες του ΝΑΤΟ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παραμέληση των θεμάτων ασφαλείας που οδήγησε στη διαρροή", γράφει το δημοσίευμα.

Για παράδειγμα, ένας εκπρόσωπος μιας χώρας μέλους κατηγόρησε την Γερμανία για αντιεπαγγελματισμό και δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αναμένεται από ανθρώπους που δεν είχαν λάβει ποτέ εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας, αλλά όχι από στρατιωτικούς αξιωματούχους. Ένας άλλος δήλωσε πως δεν τον εξέπληξε η παράλειψη της Γερμανίας.

Το περιστατικό της διαρροής έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τους Γάλλους και τους Βρετανούς, σύμφωνα με το Bloomberg.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail