Ο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει χρήματα του αμερικανικού στρατού στην Ουκρανία - Bloomberg

Genya Savilov / ΑFΡ
Freepen.gr - Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει τον προϋπολογισμό του αμερικανικού στρατού για να παράσχει στην Ουκρανία την αναγκαία στρατιωτική βοήθεια, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Μία από τις πηγές δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση. Το ποσό που φέρεται να ζητά ο Λευκός Οίκος από τα αποθέματα του Πενταγώνου -περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια- είναι ένα μικρό κλάσμα της βοήθειας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία που έχει ζητήσει ο πρόεδρος Μπάιντεν από το Κογκρέσο.

Ο πρόεδρος θα παροτρύνει και πάλι τους νομοθέτες να εγκρίνουν νέα βοήθεια για το Κίεβο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης την Πέμπτη, ανέφερε το Bloomberg. Η Γερουσία υποστήριξε το πακέτο βοήθειας τον περασμένο μήνα, αλλά τώρα έχει κολλήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων λόγω πολιτικών διαμάχης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο του Μπάιντεν, ελπίζοντας να πιέσουν τον πρόεδρο να θεσπίσει αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της εισροής παράνομων μεταναστών που διασχίζουν τα σύνορα με το Μεξικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail