Ο Τραμπ διέταξε επιχείρηση της CIA κατά της Κίνας

ΑFΡ / Fred Dufοur
Freepen.gr - Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδότησε μια μυστική εκστρατεία επιρροής της CIA με στόχο την σπίλωση της κινεζικής κυβέρνησης και την στροφή της κοινής γνώμης εναντίον των ηγετών της, ανέφερε την Πέμπτη το Reuters, επικαλούμενο πρώην αξιωματούχους με γνώση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η CIA σχημάτισε μια ομάδα πρακτόρων το 2019, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ψεύτικες ταυτότητες στο διαδίκτυο για να διαδίδουν "αρνητικές αφηγήσεις" για την κυβέρνηση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ και να διαρρέουν "δυσφημιστικές πληροφορίες" σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Μεταξύ των αφηγήσεων που διέδωσε η CIA σε κινεζικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ήταν ισχυρισμοί πως μέλη του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος έκρυβαν χρήματα στο εξωτερικό. Η πρωτοβουλία Belt and Road Initiative, η παγκόσμια στρατηγική της Κίνας για την ανάπτυξη των υποδομών, πλαισιώθηκε επίσης ως "διεφθαρμένη και σπάταλη".

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο Ρόιτερς δήλωσαν ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης Τραμπ είχε ως στόχο να "υποδαυλίσει την παράνοια μεταξύ των κορυφαίων ηγετών" και να αναγκάσει την κυβέρνηση του Πεκίνου να δαπανήσει πόρους για να κυνηγήσει τις εισβολές στον διαδικτυακό της χώρο.

"Τους θέλαμε να κυνηγούν φαντάσματα", δήλωσε ένας πρώην αξιωματούχος. Οι πηγές περιέγραψαν την επιχείρηση ως αμερικανική απάντηση σε "χρόνια επιθετικών μυστικών προσπαθειών της Κίνας με στόχο την αύξηση της παγκόσμιας επιρροής της".

Εκπρόσωπος της CIA με τον οποίο επικοινώνησε το Reuters αρνήθηκε να σχολιάσει την ύπαρξη του προγράμματος.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε στο πρακτορείο ότι η αποκάλυψη αποδεικνύει πως η Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί τις δημόσιες πλατφόρμες "ως όπλα για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών και τη χειραγώγηση της διεθνούς κοινής γνώμης".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail