Το ΝΑΤΟ και η CIA διεξάγουν μυστικό πόλεμο στη Ρωσία

REUTERS/Tom Westbrook
Σε πρόσφατο άρθρο του που αναδημοσιεύτηκε από το Strategic Culture Foundation, ο Jack Murphy γράφει ότι υπάρχει μια εκστρατεία από τη CIA και τα κράτη του ΝΑΤΟ για να σαμποτάρουν τη Ρωσία εκ των έσω.

Sonja van den Ende - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Jack Murphy είναι πρώην Green Beret των ΗΠΑ και στρατιωτικός ρέιντζερ που έγινε δημοσιογράφος. Επιπλέον, η ίδια η CIA ισχυρίζεται πως διαθέτει δώδεκα "κέντρα αποστολών", ομάδες ειδικών θεμάτων που συγκεντρώνουν αξιωματούχους από τις διάφορες διευθύνσεις της υπηρεσίας.

Ο Μέρφι ισχυρίζεται ότι δύο ημέρες πριν από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (SMO) της Ρωσίας στο Ντονμπάς, η συμμαχική κατασκοπευτική υπηρεσία μέσω της οποίας η CIA διεξάγει την εκστρατεία σαμποτάζ χρησιμοποίησε ένα μυστικό σύστημα επικοινωνιών για να ενεργοποιήσει τους υπνωτικούς πυρήνες της σε όλη τη Ρωσία, σύμφωνα με έναν πρώην στρατιωτικό αξιωματούχο και ένα άτομο που έχει ενημερωθεί για την εκστρατεία.

Υποτίθεται ότι ένα είδος προγράμματος "κατασκοπείας" λειτουργεί από το 2014, ξεκινώντας από το πραξικόπημα του Μαϊντάν στο Κίεβο, κάτι που είναι πολύ εύλογο.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του συγγραφέα, το ολλανδικό λεγόμενο γραφείο ερευνητικών μέσων ενημέρωσης Bellingcat και το ιδρυμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο Statecraft Institute συμμετείχαν επίσης.

Το Ινστιτούτο Statecraft έχει εμπλακεί στην κατάρτιση και διάλυση σχεδίων "πολέμων και σαμποτάζ" για τη Συρία, την Ουκρανία και τη Ρωσία από το 2009. Τώρα η ιστοσελίδα του έχει κλείσει λόγω της λεγόμενης κλοπής εγγράφων (hack). Αυτό συνέβη μετά από έρευνα και δημοσίευση από διάφορους δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Αλλά σίγουρα εξακολουθεί να λειτουργεί με άλλο όνομα ή μυστική κάλυψη στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ολλανδία.

Μια επίσκεψη πέντε Ουκρανών αξιωματούχων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ημερομηνία 11 Ιουλίου 2016, είναι ένα παράδειγμα του "έργου" του Statecraft Institute. Σε συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2016, το ουκρανικό προσωπικό των ειδικών μονάδων περιέγραψε τις επιχειρήσεις τους πίσω από τις εχθρικές γραμμές στην ελεγχόμενη από τους αυτονομιστές περιοχή του Ντονμπάς, συμπεριλαμβανομένων στοχευμένων δολοφονιών και καταστροφής υποδομών.

Ο Τζακ Μέρφι έχει αναμφίβολα δίκιο ότι οι ευρωπαϊκές χώρες συντονίζουν τις επιθέσεις μέσω εντολών της CIA, σύμφωνα με τον υποδεέστερο ρόλο τους στην εξυπηρέτηση της ιμπεριαλιστικής εξουσίας των ΗΠΑ. Μια από τις μικρότερες χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι η Ολλανδία, μικρή σε έκταση αλλά μεγάλη, η μεγαλύτερη μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, όσον αφορά την κατασκοπεία για λογαριασμό των Η.Π.Α. Η Ολλανδία φιλοξενεί τους περισσότερους λεγόμενους διεθνείς οργανισμούς στο έδαφός της μετά την Αυστρία.

Επιπλέον, η Ολλανδία φιλοξενεί ένα ευρωπαϊκό κέντρο κατασκοπείας (που αυτοαποκαλείται δημοσιογραφικό πρακτορείο), το Bellingcat, το οποίο ιδρύθηκε αμέσως μετά την κατάρριψη του MH17, και φυσικά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), το οποίο πρόσφατα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εξετάζοντας τους "πράκτορες" των κρατών του ΝΑΤΟ, πρέπει πρώτα να ερευνήσει κανείς τα μέσα ενημέρωσης αυτών των κρατών του ΝΑΤΟ. Το Bellingcat έχει πολλούς λεγόμενους δημοσιογράφους που δραστηριοποιούνται γύρω από τη Ρωσία, για παράδειγμα στο Κιργιστάν. Όλη η ομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί ως πράκτορες του ΝΑΤΟ.

Οι δημοσιογράφοι που διαμένουν στη Ρωσία και εργάζονται για τα λεγόμενα κυρίαρχα δυτικά μέσα ενημέρωσης και, ειδικότερα, για τον ολλανδικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα NOS, το αγγλικό BBC και το γερμανικό ZDF, μπορούν να θεωρηθούν πράκτορες του ΝΑΤΟ. Πρόσφατα, οργάνωσαν μια λεγόμενη εξέγερση των συζύγων και μητέρων των Ρώσων στρατιωτών στο μέτωπο, ακολουθώντας το παράδειγμα των "Μητέρων της Plaza de Mayo" στην Αργεντινή. Αυτές οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να πυροδοτήσουν μια επανάσταση για λογαριασμό των κρατών του ΝΑΤΟ, η οποία ευτυχώς απέτυχε. Κατά τη γνώμη μου, αυτοί οι δημοσιογράφοι πρέπει να φύγουν αμέσως από τη Ρωσία: μπορούν να ενεργοποιήσουν "κοιμώμενους πυρήνες" στη Ρωσία.

Η CIA προσπαθεί τώρα να στρατολογήσει πράκτορες μέσω ενός (διαδικτυακού) βίντεο για να κατασκοπεύουν για λογαριασμό των ΗΠΑ και των κρατών του ΝΑΤΟ. Ίσως υπάρχουν άνθρωποι στην ίδια τη Ρωσία, οι οποίοι έχουν εγγραφεί (παρασυρμένοι από τα χρήματα) και έχουν πραγματοποιήσει διάφορα σαμποτάζ. Η κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, η FSB, έχει συλλάβει ανθρώπους που πιάστηκαν να κατασκοπεύουν για τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ ή να προετοιμάζουν σαμποτάζ, όπως πρόσφατα στην Κριμαία, το σχέδιο εξόντωσης ενός υψηλόβαθμου κυβερνητικού υπαλλήλου.

Η Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση στην Ουκρανία προχωρά με γοργούς ρυθμούς, αλλά οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ επιδιώκουν έναν "κρυφό πόλεμο" στο εσωτερικό της Ρωσίας, ιδίως στον τομέα της κατασκοπείας και του σαμποτάζ. Αυτό συμβαίνει επειδή ο στρατός του ΝΑΤΟ δεν μπορεί ακόμη να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της στρατιωτικής μάχης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ζοφερή "πολεμική ρητορική" εκτοξεύεται τώρα σε όλα τα είδη των δυτικών κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης και οι δυτικοί πολιτικοί προειδοποιούν για πόλεμο με τη Ρωσία, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αποκτήσουν περισσότερους στρατιώτες για τον νεοσύστατο ευρωπαϊκό στρατό. Υπάρχουν εκκλήσεις για στρατολόγηση αιτούντων άσυλο για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας και να λάβουν διαβατήριο αν επιβιώσουν. Ο αμερικανικός στρατός δεν μπορεί φυσικά να στείλει ανοιχτά τάγματα στην ίδια την Ουκρανία, τότε οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία, γι' αυτό και χρησιμοποιούν τον ουκρανικό στρατό ως πληρεξούσιο, και ο πληθυσμός στρατολογείται ως σαμποτέρ.

Αυτός ο "σκοτεινός" πόλεμος δεν είναι πλέον μυστικό. Εξάλλου, στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, μπορούμε να διαβάσουμε καθημερινά πόσο "κακή" είναι η ρωσική κυβέρνηση. Τα πάντα αφαιρούνται από τα συμφραζόμενα και σχεδόν όλα όσα διαβάζουμε ή βλέπουμε είναι ψέματα. Τα ίδια τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης υπερηφανεύονται για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ρωσίας, με την Ολλανδία να εξηγεί πως τα ολλανδικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Reaper χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε αποστολή στο εξωτερικό "στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ".

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Ολλανδία θα έχει ένα νέο κέντρο ελέγχου μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ramstein στη Γερμανία, της μεγαλύτερης αμερικανικής βάσης στην Ευρώπη. Από το Ράμσταϊν, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν επιθέσεις στο Αφγανιστάν. Ιράκ, τη Συρία και το Πακιστάν, με αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper, οπότε υπάρχει πιθανότητα αυτές οι πρόσφατες επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε αποθήκες πετρελαίου κ.λπ. στη Ρωσία να συντονίζονται από το Ράμσταϊν. Η νέα βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ολλανδία βρίσκεται στο Leeuwarden.

Η δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα και άλλων Ρώσων δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε εσωτερικά από Ουκρανούς ή, όπως με τον Βλάντβεν Ταρτάσκι, από έναν κατηχημένο Ρώσο νεαρό. Παρόλα αυτά, η εντολή ερχόταν πάντα από την SBU στην Ουκρανία, η οποία και πάλι συντονίζεται από τη CIA και τις δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας, όπως η MI6, ή ίσως το ευρωπαϊκό αντίστοιχο της Bellingcat.

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Κρεμλίνου πραγματοποιήθηκαν επίσης στο εσωτερικό της Ρωσίας. Στο μέλλον, ακόμη και στο εγγύς μέλλον, μπορούμε να περιμένουμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Leeuwarden ή το Ramstein στη Ρωσία. Ίσως σε αυτό να ποντάρουν οι χώρες του ΝΑΤΟ, σε έναν πόλεμο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, για τον οποίο χρειάζεται σχετικά λίγο στρατιωτικό προσωπικό.

Άλλο έμμεσο σαμποτάζ προέρχεται από τις λεγόμενες ΜΚΟ, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ήδη εγκαταλείψει τη Ρωσία, όπως δείχνει αυτό το βίντεο.

Η ατζέντα της Ουάσιγκτον προωθείται τώρα ενεργά από αμερικανικά ιδρύματα μέσα στη Ρωσία. Ο στόχος είναι να διαιρεθεί η Ρωσία σε πολλά αποδυναμωμένα, ονομαστικά ανεξάρτητα κράτη. Όπως συνέβη με την πρώην Γιουγκοσλαβία, μια διαδικασία διαμελισμού που ονομάζεται βαλκανοποίηση. Η Ρωσία είναι ήδη σε εγρήγορση για το σχέδιο, εξ ου και η εντολή της Μόσχας προς πολλές ΜΚΟ των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Μια άλλη απειλή προέρχεται από τις πρεσβείες διαφόρων δυτικών χωρών, ιδίως των χωρών του ΝΑΤΟ, οι οποίες προσπαθούν να στρατολογήσουν νέους ανθρώπους οργανώνοντας κάθε είδους προγράμματα κάτω από καλοήθης ακούσματα όπως "φιλοδημοκρατία" και "πολιτική ευθύνη". Τα πανεπιστήμια αποτελούν κοινό στόχο αυτών των προγραμμάτων του ΝΑΤΟ, όπου οι συμμετέχουσες ομάδες λαμβάνουν εκπαίδευση και γενναιόδωρη χρηματοδότηση για ταξίδια, υπολογιστές και άλλες συσκευές επικοινωνίας.

Τελευταίο παράδειγμα ήταν η απόπειρα πραξικοπήματος του ΝΑΤΟ στη Λευκορωσία, όπου οι Κάτω Χώρες έπαιξαν σημαντικό ρόλο, προσφέροντας ορισμένα προγράμματα σε νέους και φοιτητές μέσω της πρεσβείας τους και χρηματοδοτώντας τα.

Ο μυστικός πόλεμος του ΝΑΤΟ στη Ρωσία γίνεται όλο και πιο φανερός, όπως φαίνεται, μέσω των διαφόρων δικτύων του. Ωστόσο, ο ρωσικός λαός γνωρίζει πολύ καλά την προσπάθεια χειραγώγησης από το εξωτερικό, παρά το "ρεπορτάζ" (προπαγάνδα) των δυτικών μέσων ενημέρωσης για αναταραχές μέσα στη ρωσική κοινωνία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail