Οι αμερικανικοί τεχνολογικοί τιτάνες αποτιμώνται περισσότερο από το σύνολο των χρηματιστηρίων των περισσότερων χωρών - Deutsche Bank

pixabay / jensenartofficial
Freepen.gr - Οι επτά μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της Αμερικής έχουν μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από τις εταιρείες σχεδόν κάθε άλλης μεγάλης οικονομίας στον κόσμο, ανέφερε στα τέλη Φεβρουαρίου το CNBC, επικαλούμενο ερευνητικό σημείωμα της Deutsche Bank.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της αγοράς και η αλματώδης αύξηση των κερδών των λεγόμενων Magnificent 7 - Apple, Meta, Amazon, Alphabet, Tesla, Microsoft και Nvidia - ξεπερνούν εκείνες των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών σχεδόν σε κάθε άλλη χώρα της G20. Μόνο η Κίνα και η Ιαπωνία έχουν μεγαλύτερα κέρδη όσον αφορά τις εισηγμένες εταιρείες τους, ανέφεραν οι αναλυτές.

Επιπλέον, μόνο η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση των εταιρειών θα τις καθιστούσε τη δεύτερη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή χώρα στον κόσμο. Η Microsoft και η Apple, για παράδειγμα, έχουν η καθεμία κεφαλαιοποίηση αγοράς που ισούται σχεδόν με τη συνδυασμένη αξία των εισηγμένων εταιρειών στη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αναλυτές βασίστηκαν στη μελέτη τους στις αποτιμήσεις 36 εταιρειών που συγκαταλέγονται στην πρώτη πεντάδα του S&P 500 από τη δεκαετία του 1960.

Αν και δεν είχαν όλοι εξίσου καλές επιδόσεις στο χρηματιστήριο τους τελευταίους μήνες - η τιμή της μετοχής της Tesla έχει μειωθεί κατά περίπου 20% από τις αρχές του 2024, ενώ η μετοχή της Nvidia έχει εκτιναχθεί κατά σχεδόν 47% σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τον Jim Reid, επικεφαλής παγκόσμιας οικονομικής και θεματικής έρευνας της Deutsche Bank.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail