Νυχτερινή επίθεση των Ουκρανών με δεκάδες drones στη ρωσική ενδοχώρα

Maxim Blinov/RIA Novosti
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός αναχαίτισε 47 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας το πρωί του Σαββάτου. Δεν προκλήθηκαν θάνατοι, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ένα UAV καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ, δύο πάνω από την περιοχή του Κουρσκ, τρία πάνω από την περιοχή του Βόλγκογκραντ και 41 πάνω από την περιοχή του Ροστόφ.

Ο Vassily Golubev, κυβερνήτης της Περιφέρειας Ροστόφ, έγραψε στο Telegram πως οι τοπικές μονάδες αεράμυνας απέκρουσαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση. Αρκετά UAV καταστράφηκαν ενώ πλησίαζαν την πόλη Μοροζόφσκ. Πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν θάνατοι από τον βομβαρδισμό της πόλης Ταγκανρόγκ, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές αναφορές. Ένας υπάλληλος του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών που καθάριζε συντρίμμια στο έδαφος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, αλλά η ζωή του δεν κινδυνεύει.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Κουρσκ, Ρομάν Σταροβόιτ, χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναφέρει ότι συντρίμμια από καταρριφθέν ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχαν προκαλέσει ζημιές στη στέγη ενός νοσοκομείου στην κύρια πόλη της επαρχίας, το Κουρσκ. Δεν αναφέρθηκαν θύματα. Ο Starovoyt δήλωσε πως λόγω κινδύνου έκρηξης, οι ασθενείς από τη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός γειτονικού κτιρίου απομακρύνθηκαν σε άλλα ιατρικά ιδρύματα της πόλης.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Voronezh, Aleksander Gusev, επιβεβαίωσε επίσης ότι τρία UAV καταστράφηκαν πάνω από την περιοχή του, χωρίς να έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής. Είπε πως η απειλή περαιτέρω επιθέσεων παραμένει.

Όλες οι περιοχές, εκτός από το Βόλγκογκραντ, συνορεύουν με την Ουκρανία και έχουν τεθεί τακτικά στο στόχαστρο των δυνάμεων του Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail