Economist: Η Συμμαχία Ρωσίας, Κίνας και Ιράν απειλεί να μετατραπεί σε εφιάλτη για τη Δύση

nato.int
Freepen.gr - Η συμμαχία μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Ιράν απειλεί να μετατραπεί σε εφιάλτη για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, γράφει ο Economist.

Όπως λέει το άρθρο, η πίεση των δυτικών κυρώσεων οδήγησε τις τρεις χώρες να ενωθούν απέναντι σε έναν κοινό εχθρό, υποστηρίζοντας την ιδέα ενός πολυπολικού κόσμου, «όπου η Αμερική δε θα είναι πλέον προορισμένη να κυβερνά».

"Και οι τρεις χώρες είναι μέλη των ίδιων διεθνών ενώσεων, όπως οι BRICS . Το διμερές εμπόριο μεταξύ τους αυξάνεται και αναπτύσσονται σχέδια για μπλοκ αφορολογήτων ειδών, νέα συστήματα πληρωμών και εμπορικές διαδρομές που παρακάμπτουν εδάφη που ελέγχονται από τη Δύση. Για την Αμερική και τους συμμάχους της, αυτό απειλεί να μετατραπεί σε εφιάλτη», προειδοποιεί το άρθρο. 

Επιπλέον, ένας ακμάζων «αντιδυτικός άξονας» θα επιτρέψει στις χώρες να παρακάμψουν τις κυρώσεις, να κερδίσουν πολέμους και να προσελκύσουν άλλους παίκτες στο πλευρό τους, γράφει η δημοσίευση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail